Kasvislinjalla jatketaan, mikäs sen herkullisempaa. Bloggaaja itse on Saksassa loikoilemassa ja nauttimassa kesäloman kakkososasta, joten tämä postaus tulee ajastettuna teille viihdykkeeksi kunnes ehdin kotiin reissusta 

Innostuin niin kovin viime viikolla Tukholmasta ostamistani lautasista ja syömäpuikoista, että oli ihan pakko päästä tekemään ruokaa, jonka voisi tarjoilla astioista ja syödä tikuilla. Todellisuudessa nämä rullat syötiin kyllä käsin, mutta olisi ne voinut syödä tikuilla jos olisi malttanut. Sainpahan ainakin katettua ne pöytään syöjien iloksi. 

Riisipaperirullat (1 of 4).jpg

Minulla onkin nyt ihana kokoelma värikkäitä lautasia ja muita astioita, joita olen haalinut mm. Stockmannilta, Mokosta ja Tukholmasta. 

 

Riisipaperirullat (4 of 4).jpg

Yrtit kuuluvat kesään ja olen ollut onnekas, kun persilja ja ruohosipuli jaksavat porskuttaa vaihtelevassa säässä takapihalla. Basilika ja korianteri sen sijaan nikottelevat hieman, joten kävin hakemassa näihin rulliin yrtit kaupasta. Rulliin tuli basilikaa, korianteria ja herneenversoja. 

Riisipaperirullat_1 (1 of 1).jpg

Riisipaperirullat ovat kyllä yksi todella oivallinen kesäruoka. Niihin saa upotettua ihania, maukkaita, kesän kasviksia. Ruokaisammat niistä saa kun rullaa sisälle vielä nuudeleita (riisinuudelit taitavat olla suositelluimpia, mutta tein omani nyt Udon-nuudeleilla ja hyvin toimi) ja dippi kruunaa koko aterian. Halutessaan rulliin voi toki lisätä muutakin, esim. ankka ja katkaravut sopivat hyvin rullien täytteeksi. 

Alla oleva ohje on suuntaa-antava siinä mielessä, että voit lisätä täytteiksi kasviksia ja hedelmiä oman maun mukaan. Itse käytin alla mainittuja kasviksia eli porkkanaa, kurkkua, ituja, herkkusieniä, kevätsipulia sekä tuoretta ananasta, joka tuo ihanaa raikkautta rulliin. Olen testannut rullia myös tuoreella mangolla ja sekin on oiva lisuke näihin rulliin. Yrttejä voi myös käyttää täysin oman maun mukaan. 

Riisipaperirullia on tullut tehtyä ennenkin, mutta nyt ne olivat ensimmäistä kertaa niin onnistuneita ulkoisesti että sain napattua niistä kuvat. Tässäkin lajissa harjoitus tekee mestarin. Jos laiskottaa, voin vinkata että Yrjönkadun Rullasta saa aivan ihania rullia valmiina. En saanut otettua vaihekuvia rullien rullaamisesta, koska tein niitä yksin, mutta esim. Eevan blogissa oli muutama havainnollistava kuva projektista. Myös YouTubessa on paljon aiheeseen liittyviä videoita. 

Hauskaa rullailua ja kivaa alkanutta viikkoa!