On päiviä jolloin onni potkaisee todenteolla. Minulla sellainen oli viime viikon torstaina kun sain ensin nauttia lounaasta isäni kanssa ja aikaisen illallisen äitini ja muiden sukulaisten kanssa. 

Olimme syyskuussa pitkästä aikaa syömässä töiden jälkeen äitini, serkkuni ja tätini miehen kanssa.  Meidän piti mennä aluksi naisten kesken after workeille, mutta tätini mies arveli ihan oikein, että olemme niin hyvää seuraa että meidän kanssa kannattaa lähteä töiden jälkeen syömään. Hih. Siitä illasta saimmekin hauskan idean. 

Minulla asuu äitini, isäni, isä - ja äitipuoleni lisäksi pääkaupunkiseudulla kaksi serkkua, täti ja tädin mies sekä veli. Näemme aivan liian harvoin, tiedättehän kun elämä vain paahtaa kamalaa vauhtia eteenpäin ja yhtäkkiä huomaat että näet tiettyjä henkilöitä vain merkkipäivinä? ratkaisumme tähän asiaan oli kalenteroida joka kuun kolmannelle viikolle sukukokous. Perustimme sukukokouksille whatsup-ryhmän jossa tiedotamme mm. aikataulusta ja mikä tärkeintä, missä seuraavalla kerralla syödään. Joka kuussa eri henkilö saa päättää ruokapaikan. Minun vuoroni on marraskuussa koska se sattuu olemaan syntymäpäiväkuukauteni, jes!

Lokakuussa oli äitini vuoro ja annettuani hänelle muutaman vinkin (shhh! ei kerrota kenellekään) valitsi hän Kitchin

Pakko sanoa että olipa hyvä valinta! itse olen viimeksi käynyt Kitchissä kaksi vuotta sitten syntymäpäiväni aikoihin aamiaistreffiystävän kanssa. Minulla on Kitchistä lämpimiä muistoja. 

eyeemfiltered1413471496837.jpg

Kitch on keskeisellä paikalla Yrjönkadulla, hotelli Tornin kulmilla. 

Varasin meille varmuuden vuoksi pöydän ja jo pöytävarausta tehdessä minulle tuli hyvä fiilis ravintolasta. Varauksen vastaanottanut herra nauratti minua koko puhelun ajan hauskoilla jutuillaan ja iloisella asenteellaan. Kiitos siitä!

Kitchissä on kodinomainen ja retro sisustus, ihastuin erityisesti yllä olevan kuvan ihanaan vihreään seinään. Ja hei, ruoka ei jäänyt kakkoseksi vihreälle seinälle. 

eyeemfiltered1413487136296.jpg

Yllä tätini höyryävä paprika-vuohenjuustokeitto ja yrttileivät, alla hänen miehensä lammasmakkarat ja guacamole tapaslistalta. 

eyeemfiltered1413487226996.jpg

Me muut leidit päädyimme salaatteihin. Minulla ja äidille tiikerirapusalaatti inkiväärillä, kaalilla ja cashew-pähkinöillä. Serkulleni halloumisalaatti couscousilla ja jogurttikastikkeella. 

eyeemfiltered1413487186370.jpg

eyeemfiltered1413487265018.jpg

Ai niin, tilasin batatas bravaksetkin aiolilla ja chilimajoneesilla yhteiseksi äidin kanssa. 

Olimme ravintolan ainoat asiakkaat kun roikuimme ovessa avausaikaan neljältä, mutta kuuteen mennessä kun äänekäs seurueemme poistui, oli paikka täynnä. Muutkin ovat siis löytäneet Kitchin! 

Ravintolassa on mielestäni hyvä hinta-laatusuhde. Salaatit olivat 15,00 euroa, tapakset 3,50-6,00 euroa ja keitto leipineen 12,00 euroa. 

Ravintola Kitch

Yrjönkatu 30, 00100 Helsinki

Aukioloajat: Ma-ti 16-20.30, ke-pe 16-21.30, la 12-21.30

Lounas ma-pe 11-14