Nyt matkataan ravintolasuosituksen perässä Vantaalle! blogin ravintolavinkit ovat useimmiten Helsingin keskustan suunnalla olevia ravintoloita, yhdellä poikkeuksella joka on Leppävaaran ihana Peroba

Meiltä n. 10 minuutin kävelynmatkan päässä on Vantaankoski ja sen kyljessä vanha viilatehdas. Tila on oikeasti ollut viilatehdas, se on rakennettu vuonna 1888 ja siellä taottiin viiloja aina 1960-luvulle saakka. Vanha tehdasrakennus on nykyään museoviraston suojelema ja se on täysin entisöity. Vanhalla Viilatehtaalla järjestetään pääasiassa yritystapahtumia tai se toimii tilausravintolana mm. häissä, mutta näin kesäaikaan (22.6.-7.8.2015) se toimii myös iltaravintolana ja on avoinna arkisin klo 15-20. Samalla aikavälillä tarjoillaan myös kesälounasta.

Vanha viilatehdas.jpg

Vanha viilatehdas-2.jpg

Vanha viilatehdas-8.jpg

Vanha viilatehdas-9.jpg

Myönnän, että olemme asuneet näin lähellä tätä upeaa ravintolaa ja miljöötä jo yli kolmen vuoden ajan ja nyt vasta, hyvästä syystä, saimme aikaiseksi mennä testaamaan ravintolan. Apukokki oli käynyt ravintolassa aiemminkin työnsä kautta ja minä olen osallistunut siellä järjestettyihin häihin 2000-luvun alussa, mutta kummallakaan ei ollut käsitystä minkälaista ruokaa ravintolasta nykyään saisi. 

Äitini syntymäpäivät osuivatkin erinomaiseen hetkeen ja päätimme varata sieltä pöydän juhlan kunniaksi. Niinpä ajelimme tiistai-iltana Vantaankoskelle syömään. 

Menu on lyhyt ja ytimekäs, mutta löysimme heti annokset mitkä halusimme syödä. Aloitimme aterian äidin kanssa kuplivalla ja tilasimme apukokin kanssa parsa-mansikkasalaatit. 

Vanha viilatehdas_.jpg

Alkupalasalaatit olivat ihanan raikkaat. Salaattien kanssa tuli lämmintä leipää, voita ja voin kanssa kuivattua oliivia.

Vanha viilatehdas-3.jpg

 Pääruoiksi tilasimme apukokin kanssa peuraburgerit ja äitini loimulohisalaatin. 

Vanha viilatehdas-4.jpg

Vanha viilatehdas-5.jpg

Aivan mielettömän hyvää kaikki

Jälleen kerran en tiedä miten jaksoimme vielä edes ajatella jälkiruokaa, mutta sitä oli taas tilattavat. Lettuja emme jaksaneet, joten otimme jäätelöannokset kauden marjoilla. Saimme neljä palloa jäätelöä ja marjoja!

Vanha viilatehdas-6.jpg

Huhheijaa. Olipahan annos, ihanan yksinkertainen ja ihanat maut. 

Lisäksi huomasimme että ravintolasta saa ostaa kauden kasviksia, ilmeisesti ne on kasvatettu viilatehtaan omilla mailla. Emme tällä kertaa ostaneet mitään, mutta mielestäni tämä oli aivan ihana idea. 

Ravintola on syksyisin ainoastaan tilauskäytössä, joten suosittelenkin että lähdette sankoin joukon nyt kesällä syömään Vantaankoskelle. Aurinkoisena päivänä voi istua myös terassilla ja nauttia kosken pauhusta. 

Vanha Viilatehdas

Kuninkaantie 28, 01740 Vantaa