Nyt se kesä vihdoin saapui! onpa ihanaa! pääsin nauttimaan kesäisistä säistä jo aiemmin tällä viikolla Saksassa, jossa lämpötila huiteli 36 asteessa. Hikihän siinä tuli. 

Nyt viedään myös viimeisiä työpäiviä ennen lomaa, ne menevät ihan siivillä. Toinen jalka on jo lomalla, toinen vielä toimistolla. Kävin karistamassa toimiston pölyt jaloista eilen Mattolaiturilla ja sen jälkeen ehkä Helsingin herkullisimmilla liuskoilla (pizzoilla), Liuskaluodon Skifferissä

Skiffer Liuskaluoto (3 of 8).jpg

Skiffer Liuskaluoto (7 of 8).jpg

Skiffer on minulle jo entuudestaan tuttu, olen käynyt muutaman kerran Erottajan ravintolassa, mutta tämän kesän todo-listalle kipusi Liuskaluodon Skiffer. Kerrankin säät suosivat jo ajat sitten sovittuja pizzatreffejä. 

Skiffer Liuskaluoto (1 of 8).jpg

Skiffer Liuskaluoto (2 of 8).jpg

Skiffer Liuskaluoto (5 of 8).jpg

Helsinki pisti eilen kyllä parastaan. Auriko paistoi kirkkaan siniseltä taivaalta, merivesi säihkyi, terassit notkuivat janoisia ja iloisia ihmisiä. Oli ihanaa tehdä pieni retki Liuskaluodolle. 

Liuskaluodolle pääsee kahdella eri veneellä. Toinen vene vie Kompassitorilta Uunisaareen, josta on mukava kävelymatka Skifferiin. Skifferiin pääsee myös suoraan veneellä, Merisataman rannasta, Cafe Carouselin ja Kompassitorin välistä. Veneissä käy vain käteinen, mutta matkan voi maksaa myös esim. Uunisaaren ravintolaan. Uunisaaren venematka maksaa 4,50 euroa / meno-paluu / henkilö ennen klo 18. Klo 18 jälkeen matka on ilmainen. Merisatamanrannasta venematka maksaa 6 euroa / meno-paluu / henkilö.

Skifferistä saa liuskoja eli pizzoja, jotka ovat rapeita, ohutpohjaisia ja kaikinpuolin ihania. Omat suosikkini ovat Sogno, jossa on vuohenjuustoa ja mansikkaa sekä Surf & Turf, jossa on jokirapuja ja chorizoa, chiliä ja korianteria. 

Pizzan kaveriksi sopii kesäauringon paahteessa suosikkidrinkkini Aperol Spritz, vettä unohtamatta!

Skiffer Liuskaluoto (4 of 8).jpg

Skiffer Liuskaluoto (6 of 8).jpg

Suosittelen myös lämpimästi naposteltavaksi aivan ihania Skifferin lastuja, joiden sekaan on ujutettu korianteria ja chiliä. Maistuu. 

*

Skiffer Liuskaluoto

Ma-ti 12-22, ke-la 12-00, su 12-20

Ei pöytävarauksia