Minulla on ollut kovin aasialaispainotteinen viikko. Kävin torstaina ensimmäistä kertaa Lie Mi:ssä, joka on pienenpieni tila Siltasen takanurkassa. Perjantaina meillä oli perhepäivä/juhla toimistolla ja nautiskelimme myös aasialaisista herkuista, kuten Som Tamista, riisipaperirullista ja lämpimistä ruoista. Tänään olen menossa 4 tähden illallisille, joissa teemana on Vietnam. Aikamoinen herkkuviikko!

Mutta palataanpa Lie Mi:hin, ravintolasta on kirjoiteltu blogeissa ja olenkin kuola valuen lueskellut muiden, mm. Hannan sopan postauksen ravintolasta. Hanna kun on vielä vietnamilaisen ruoan asiantuntija, niin hänen suositukseensa oli helppo luottaa. Totesin 6 kuukautta (!) sitten hänen blogissaan, että tämä ravintola on mentävä testaamaan mahdollisimman pian. No, kävi niin että minun "mahdollisimman pian" on puoli vuotta myöhemmin. 

Lie Mi (1 of 10).jpg

Lie Mi (2 of 10).jpg

Lie Mi (3 of 10).jpg

Siltanen olikin minulle ennestään tuttu, siellä on vietetty hauskoja hetkiä terassilla kesäauringon paahteessa. Viime kerrasta on vierähtänyt varmaan yli vuosi. 

Lie Mi (5 of 10).jpg

Lie Mi (6 of 10).jpg

Lie Mi (7 of 10).jpg

Kenellekään, joka minut tuntee, ei varmaankaan tule yllätyksenä jos kerron että viihdyin Lie Mi:ssä erinomaisesti? värejä, rouheita yksityiskohtia, kuluneita pöytiä, eripari tuoleja. Ihan kuin Berliinissä! 

Kolmen hengen seurueemme tilasi aika pitkälti samat asiat menulta (eikö ole muuten symppis menu? ihastuin rasti ruutuun-systeemiin valtavasti). Alkuun otimme raikkaat salaatit, itse valitsin suosikkini Som Tamin ja pääruoiksi Pho-keitot eri lisukkeilla. 

Lie Mi (9 of 10).jpg

Lie Mi (10 of 10).jpg

Mmm! hyvää oli!

Ihastelimme myös viereisen pöydän riisipaperirullia. Koska aion ehdottomasti tulla takaisin, seuraavaksi testaan ne.. jos maltan olla tilaamatta tätä uusinta suosikkikomboani Som Tamia ja Pho-keittoa. Omassa sopassani lisukkeina oli jättirapuja ja rapukakkuja. 

Lie Mi (4 of 10).jpg

Lie Mi (8 of 10).jpg

Suurena inkivääri-fanina ilahduin kun Lie Mi:stä sai aiemmasta Ravintolapäivästä tuttua inkiväärijuomaa. Tosi hyvää ja aika ytyä! Maksoin kahdesta ruoasta ja inkiväärijuomasta 26 euroa joka on mielestäni oikein kohtuullinen hinta vatsantäyttävästä ateriasta. 

Jos siis olet aasialaisten makujen ystävä, pidät rennosta ja vapaamuotoisesta miljööstä suosittelen suunnistamaan  Kallioon

Lie Mi (Siltanen)

Hämeentie 13 B, Helsinki