Veimme viime postauksessa mainitut saksalaiset ystävät ennen FLOWta syömään. Mietin pitkään minne heidät haluaisin viedä, suurin osa vieraista oli ensimmäistä kertaa Suomessa, yksi viidettä kertaa. 

Pakko mainita miten ihanaa onkin, kun elämässä on ihmisiä joiden kanssa ystävyys kestää vuodesta toiseen, vaikka asumme eri maissa, tapaamme maksimissaan kerran vuodessa (tämä on ennätysvuosi, olemme tavanneet jo kaksi kertaa!) ja vaikka yhteydenpito tapaamisten välissä on vähän sitä sun tätä, luistaa juttu aina tavatessa kuin kuukausia ja kilometrejä ei välissä olisi ollutkaan. Tapasin saksalaisen ystäväni C:n kahdeksan (!) vuotta sitten Saksassa, kun opiskelin (köh köh) Koblenzissa. Yksi elämäni upeimmista ajanjaksoista, ehdottomasti. Siltä ajalta on edelleen jäljellä monta ystävyyssuhdetta ja erityisesti ystävyyteni C:n kanssa. C tuntee apukokin, perheeni, muut ystäväni, kotini.. hän on ollut mukana monessa elämäni mullistuksessa viimeisen kahdeksan vuoden aikana. 

Onni on, hyvä ruoan lisäksi, ihanat, pitkäaikaiset ystävät. 

Mutta niin, vein ihanat ihmiset ihanaan ravintolaan. 

Ravintola Juureen. 

Ravintola Juuri.jpg

Ravintola Juuri-2.jpg

Alkudrinkki: gin & tonic karpaloilla ja rosmariinioksalla - huumaava tuoksu!

Ravintola Juuri-3.jpg

Myönnän, ensimmäisellä kerralla en ollut aivan sataprosenttisen vakuuttunut Juuresta. Kävin siellä pitkän tauon jälkeen tänä keväänä ja ihastuin. Siispä Juuri oli oikea valinta tällekin illalliselle. Myös vieraat taisivat olla samaa mieltä, he nimittäin huokailivat ruoan tahtiin äänekkäästi. 

Söimme kolme ruokalajia + kokin tervehdyksen hyvällä ruokahalulla. Minulle riitti mukavasti kaksi sapasta, päivän pääruoka ja jälkiruoka. 

Ravintola Juuri-4.jpg

Olen hieman harmissani kun tämä kokin tervehdys ei jäänyt mieleeni, että mitä se oli. Lohta kyllä, mutta mikä tuo ihana kastike olikaan...

Ravintola Juuri-5.jpg

Voi ja leipälautanen tuo aina hymyn huulille ravintolassa. 

Ravintola Juuri-6.jpg

Kivipiira-annos

Apukokki söi päivän menun alusta loppuun. 

Ravintola Juuri-7.jpg

tuorejuustoa vuohenmaidosta, hernettä ja raparperiä

Ravintola Juuri-8.jpg

punajuurta ja savustettua piimää

Oma suosikkiannokseni! 

Ravintola Juuri-9.jpg

Perunaa, perunaa ja perunaa

Nam! 

Yllä on sekaisin minun ja muun pöytäseurueen sapaksia. Sapakset ovat Juuren erikoisuus, ihanat, pienet suupalat joilla pääsee makumatkalle kotimaiseen ruokahistoriaan. Näitä sapaksia voisi syödä koko aterian!

Ravintola Juuri-10.jpg

Ahventa, vihreitä kasviksia ja voikastike

Pääruoaksi söin päivän annoksen, joka oli aivan ihana. En ole aikoihin syönyt ahventa ja voikastike.. no, kyllä te tiedätte. 

Ravintola Juuri-11.jpg

Vadelmaa ja fenkolia "punaista ja makeaa"

Kuten blogia lukeneet tietävät, hurahdin tänä keväänä Taste of Helsingissä erääseen fenkolijälkiruokaan. Niinpä tilasin nytkin fenkolia ja oi oi oi, tykkäsin! niin ja aika upeat väärit annoksessa, eikö?

Juuri on pieni, sympaattinen ravintola jossa palvelu on huippuluokkaa. Itse viihdyin erinomaisesti ja palaan varmasti uudelleen. 

Ravintola Juuri

Korkeavuorenkatu 27, 00130 Helsinki