On todella harvinaista että kirjoitan jostain ravintolasta kaksi kertaa blogiin. Nyt teen poikkeuksen ja ilomielin. 

Sain kutsun töölöläiseen Trattoria Sognoon ja en äkkiä keksi montaa parempaa tapaa viettää pimeää, marraskuista keskiviikkoiltaa kuin istua Sognon perhepöydässä blogiystävien ja aivan ihanan Sognon omistajapariskunnan kanssa. 

Kirjoitin Trattoria Sognosta ensimmäisen kerran kesälomallani, kun suunnistimme sinne hyvin spontaanisti apukokin kanssa. Hehkutin jo kesällä Sognon ruokia ja jatkan samalla linjalla nytkin.

Pääsimme maistelemaan Sognon syysmenua (#syysmenu) ja se oli aikamoista makujen ilotulitusta. Ruokailun lomassa saimme nauttia ravintoloitsijaparin Pian ja Mikon kertomuksista Sognosta, yhteistyökumppaneista, raaka-aineista, rakkaudesta ruokaan (harvoin tapaa niin asialleen omistautunutta ihmistä kuin Pia - mieletön energia ja rakkaus ruokaan), arvoista, filosofiasta, Italiasta.. puhuimme paljon ja kaikesta. Pöydän ympärillä istui samoista asioista innostuntu joukko ja nauru raikasi, paljon nyökyteltiin kun ajatukset kohtasivat ja syötiin

Trattoria Sogno-2.jpg

Trattoria Sognon focaccia - taivaallista

Trattoria Sogno.jpg

Bloggajien ollessa pöydässä kuplivat ja kamerat ovat sulassa sovussa ruokapöydällä.

Trattoria Sogno-3.jpg

Aloitimme herkuttelun maailman parhaalla mustekalalla, en ole koskaan maistanut mitään vastaavaa. Olimme aivan sanattomia tämän annoksen äärellä. Mustekalan lisäksi maistelimme kolmen kurpitsan keittoa, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan hurmasi, jopa minut, joka en maailman suurin kurpitsan ystävä olekaan. Piemontelainen vuohenjuusto, Rochetta, suli juustonystävän suuhun. 

Trattoria Sogno-4.jpg

Trattoria Sogno-6.jpg

Pääruokatarjottimet notkuivat ruokaa, oli paistettua kuhaa, paahdettuja ankankoipia, grillattua härän marmorifilettä, lisukelautasilta löytyi sitruunarisottoa, punajuuri-ragua ja chili-manteliruusukaaleja. Voi voi voi.. ihania ruokia!

Trattoria Sogno-7.jpg

Trattoria Sogno-8.jpg

Kyllä hymyilytti alku- ja pääruokien jälkeen. Mikko kertoi meille myös viineistä mitä maistelimme ruoan kanssa. Malttamattomana, vaikka vatsa aaaaivan ääriään täynnä, odotin jälkiruokia. Menulla oli tiramisua ja pekaani-viikunajäätelöä Jädelinolta. Mikä jäätelö! pekaanipähkinä maistui aivan ihanasti jäätelössä, tätä on saatava lisää.

Trattoria Sogno-9.jpg

Sen lisäksi, että Trattoria Sognon ruoka on erinomaista, hinta-laatusuhde kohdallaan ( maanantaisin saa lounasta 9 eurolla ja espresso maksaa aina 1 euron!), oli ilo ja kunnia tutustua Piaan ja Mikkoon, jotka ovat luoneet ravintolaansa lämpimän ja rennon tunnelman. Pian kädet viuhuivat puhuessa kun hän kertoi miten ja mistä raaka-aineet ravintolaan tulevat, miten henkilökunnan perheenomainen yhteishenki toimii, miten koko ravintola pyörii ja kuinka puhtaan rakastunut hän on ammattiinsa, ruokaan, perheeseensä ja ravintolaansa. Pia ja Mikko ovat toteuttaneet unelmansa Helsingin Töölöön.  Inspiroivaa!

Kiitos Pia ja Mikko ihanasta, mieleenpainuvasta illasta. Kiitos blogiystävät hyvästä seurasta!

*

Illan ruoat tarjosi Trattoria Sogno