Helsingin ravintolakartalle ilmestyi viime vuoden lopulla helmi. Nicolas "Baskeri" Thieulonin ja Kalle "Basso" Kiukaisen luotsaama sympaattinen, tunnelmallinen ja herkullinen uutuusravintola avasi ovensa vuoden 2015 loppupuolella. 

Olen päässyt nauttimaan näiden herrojen kokkailuista jo aiemmin viime vuonna, kun he olivat tekemässä ruokaa A-lehtien blogitiimille. Taisimme saada silloinkin täydellistä risottoa..

Baskeri&Basso-1051766.jpg

Baskeri&Basso-1051775.jpg

Baskeri & Bassoon astuessa tuntuu kuin Helsingin pölyt olisivat jääneet taakse (tässä tapauksessa lumimyrsky..) ja ravintolan lämpö kietoo syleilyynsä. Palvelu on erinomaista, jo varausvaiheessa. Olimme liikkeellä kymmenen hengen voimin ja kun tein ryhmällemme varausta juttelin ensin puhelimessa herra Baskerin kanssa ja keskustelimme heidän ja meidän toiveistamme. 

Istuimme pitkässä pöydässä viinikaappien edessä ja itselläni oli hyvä näkymä koko ravintolaan ja keittiöön. Aivan ihanaa kun keittiön vierestäkin voi saada pöydän ja pääsee seuraamaan kokkeja työssään. 

Olimme tilanneet koko ryhmälle saman menun, joka pidettiin yllätyksenä aina siihen saakka kun ruoat tarjoiltiin. Miten jännittävää!

Alkupalat olivat jaettavia annoksia koko pöytäseurueen kesken. Ihania leikkeleitä, burrataa, siikacarpaccio & tomaattivinegrette, härtätartar ja Laurin purjo-roquefortpiirakkaa. Taivaallista. Burrata taisi olla pöytäseurueen suosikki, siikacarpacciota taisi joku kommentoida sanoilla "elämäni paras". 

Baskeri&Basso-1051779.jpg

Niin ja siis ihan pelkästään Basbasin leipä! taisin syödä puolikkaan vuoallisen, se oli niin tavattoman hyvää. 

Baskeri&Basso-1051785.jpg

Baskeri&Basso-1051786.jpg

Baskeri&Basso-1051788.jpg

Baskeri&Basso-1051792.jpg

Väliruokana saimme sitruunarisottoa. Maailman parasta sellaista, en ole koskaan syönyt niin ihanan sitruunaista risottoa. Sitruunan tuoksu leijaili lautasilta kun annokset tarjoiltiin pöytiin. Olisin syönyt toisen samanlaisen satsin heti perään. 

Baskeri&Basso-1051794.jpg

Seurueessamme on useampikin sitruunafani, joten tämä väliruoka oli kyllä monen mieleen. 

Pääruoaksi söimme siikaa, veriappelsiini ja fenkolia jossa oli niin mielettömän hyvä kastike, että pyysimme tarjoilijalta erikseen lusikat jotta saisimme talteen jokaisen pisaran kastiketta. Tulen muistamaan tuon kastikkeen vielä pitkään. Myös siian ja veriappelsiinin yhdistelmä oli maukas, tätä täytyy kokeilla kotonakin. 

Jälkiruoaksi saimme ruokarajoitteista riippien parfaitit vadelmakastikkeella tai creme bruleét. Olin onnekas ja sain maistaa molempia, todella hyvää!

Menu ilman ruokajuomia maksoi 53 euroa / henkilö. 

Myös ruokaviinit olivat maukkaita ja niitä kehuskeltiin pitkin iltaa. 

Kaikenkaikkiaan todella upea ravintolaelämys alusta loppuun saakka. Kiitos tarjoilijallemme, kiitos kokeille, kiitos koko BasBas. Me palaamme!

Baskeri & Basso

Tehtaankatu 27-29 (sisäpihalla), 00150 Helsinki

Avoinna: ti-pe 16-20