Tästähän on tullut ihan salaattiblogi! Olen vinkkaillu (vappu)brunssisalaatteja ja postannut saksalaisen kurkkusalaatin ihan viime viikkoina. Taitaa olla bloggaajalla kevättä rinnassa ja jääkaapissa, kun salaatit ovat nyt niin pinnalla meillä. Pieni vapunjälkeinen kevennys ruokavaliossa tuntuu myös hyvältä. 

Tässä mennään onneksi kohisten kohti kesää, vaikka lämpötilat ovat olleet aika arktisia viime päivinä. Kesän saa onneksi loihdittua lautaselle ja omaan mieleen ruoalla, näin täällä meilläkin on huijattu päätä. Postasin Instagramiin ja blogin Facebookiin kuvan kevään ensimmäisistä (ei tosin kotimaisista) mansikoista ja vaniljajäätelöstä. Ai että, todellinen kesän merkki!

Innostuin kevään lisäksi jokin aika sitten Tiinan ihanasta wasabiherne-reseptistä. Herneet ovat ihania! odotan jo innolla kun toreilla myydyt herneet ovat makeita, sitten niitä syödäänkin kaksin käsin. 

Niitä tuoreita, kotimaisia herneitä odotellessa pakasteherneet ovat pop. Niitä on meillä myös aina pakastimessa, mutta harvoin niitä sieltä, ihme kyllä, kaivetaan ruoanlaittoon. 

No, sain nyt vihdoin kaivettua pakastimen uumenista yhden pussillisen herneitä ja tein niistä pikaisen iltapalasalaatin. Apukokki oli syönyt yösyömisinä minun itselleni varmaamat mausteiset nakit ja painellut työmatkalle, joten minä kurkin jääkaappiin epätoivoisena (ja nälkäisenä) jooogan jälkeen. Onneksi meillä on aina fetaa! ja ruisleipää sekä niitä herneitä

feta-hernesalaatti.jpg

Tadaa! ihana, raikas ja täyttävä iltapala syntyi hetkessä. 

Apukokille meni silti palautetta nakkivarkaudesta, mutta sainpahan syödäkseni ja oli hyvää