Kaupallinen kampanja / postaus toteutettu yhteistyössä Greenstreet.fi:n kanssa

Tiedättekin varmaan jo, että tämä bloggaaja tykkää välillä käydä oman mukavuusalueensa ulkopuolella keittiössä? hyvä esimerkki on mm. molekyylikokkauskurssi, jolla kävin viime vuonna! parasta mukavuusalueelta poistumisessa on se, että usein oppii että osaakin kaikenlaista kun vain yrittää ja samalla tapaa mukavia, samanhenkisiä ihmisiä. Näin on käynyt joka kerta kun olen heittäytynyt johonkin uuteen projektiin tai käynyt kokeilemassa erilaisia ruoanlaittokursseja. 

Leivonta on myös usein mukavuusalueeni ulkopuolella (ainakin viime viikonloppuna oli kun leipätaikinalle kävi jotain mysteeristä ja sain aikaiseksi kivikovan frisbeen!), vaikka usein tulee toki niitä onnistumisiakin. Viime viikonloppuna onnistuin nimittäin kahdessa leivontaan liittyvässä asiassa: tein onnistuneita voisilmäpullia ja leivoin onnistuneesti tiimiläisteni kanssa elämäni ensimmäisen raakakakun!

IMG_7157.JPG

IMG_7159.JPG

Olen kokeillut raakasuklaan tekoa kurssilla ja kotona, se sujuu jo oikein mukavasti. Nyt oli raakakakkujen vuoro. 

Jostain syystä olen aina mieltänyt raakakakkujen teon vaikeaksi tai ehkä haastava olisi parempi sana. Lähinnä koin että raaka-aineita olisi haastava löytää, mikä ei kyllä oikeasti pidä paikkaansa koska netissä on useampi verkkokauppa, joka tuotteita myy. Mm. Greenstreet.fi:stä saa tarvittavia aineksia. Luulin myös että tarvitsisin jotain erikoisvälineistöä kotiin, mutta viime viikonloppuna ymmärsin että sekään ei varsinaisesti pidä paikkaansa. Pääset jo pitkälle jos sinulla on sauvasekoitin ja siihen yleiskone-lisäosa. Toki kakkuihin tulee paljon sellaista, mitä ei monelta kaapeista heti valmiina löydy mutta kun ne kerran sinne kaappiin hankkii, odottavat ne siellä sopivaa kakuntekohetkeä.

IMG_7165.JPG

IMG_7184.JPG

Sain Greenstreetin Johannekselta alkusyksystä kutsun tulla testaamaan raakakakkujen tekoa ja otin kutsun ilomielin vastaan. Taas pääsisin kokeilemaan uutta, tutustumaan uuteen, mielenkiintoiseen yritykseen ja parhaassa tapauksessa tekemään huipputiimin kanssa herkkuja. 

Kaikki haaveeni toteutuivat.

Workshop pidettiin viime lauantaina Kalevankadulla kauniissa puutalomiljöössä ja minut vastaanotti kurssille aurinkoinen Tiia, joka toimi kurssin vetäjänä.

Kävin nuuskimassa raaka-aineita heti kun sain takin riisuttua ja jutustelimme Tiian kanssa mm. Instagram-addiktiosta. Kyllä, nimeni on Anne ja olen Instagram-addikti. 

Tilaan alkoi valua lisää osallistujia ja loppulta meitä oli paikalla yhdeksän. Olin kahden hauskan leidin kanssa samassa tiimissä, kolme henkeä per kakku oli kuulemma hyvä määrä kokkaajia. 

Workshopin alkuun Tiia kertoi raaka-aineista, saimme kysellä ja ihmetellä, jonka jälkeen alkoivatkin tositoimet.

Meidän tiimimme teki suklaa-basilikakakun. Muut tiimit loihtivat kinuski-puolukkakakun sekä mustikkaisen suklaakakun. Puolukkakakun tekemisestä joulupöytään haaveilen jo..

Jaoimme ryhmän sisällä vastuut ja keräilimme raaka-aineita omalle pöydällemme. Itse pääsin tekemään kakkumme pohjaa, joka olikin minulle mielenkiintoinen projekti. Ihmettelin että miten pähkinöistä, taateleista ja kaakaonibseistä voi saada mitään pohjaa kakulle, mutta sur- rur-rur vaan ja massasta valmistui pohja. Taatelit ovat muuten ihmeellinen raaka-aine!

Painelin pohjan irtopohjavuokaan ja ryhdyin seurailemaan tiimiläisten touhuja. Yksi teki suklaatäytettä ja toinen basilikatahnaa. Maistelimme toki kokatessa raaka-aineita ja olisin voinut syödä suklaatäytettä sellaisenaan, isolla lusikalla. Todella hyvää!

IMG_7175.JPG

IMG_7180.JPG

Kuvia valmiista kakuista löydät täältä.

Kakut valmistuivat ja laitoimme ne hetkeksi pakastimeen makustumaan. Sillä aikaa joimme kahvit ja juttelimme kakuista, valmistuvaiheista ja mahdollisista haasteita valmistuksessa. 

Sitten koitti kauan odotettu hetki: pääsimme vihdoin maistamaan tekeleitämme, jipii!

Kaikki saivat maistaa kaikkia kakkuja ja saimme vielä rasialliset kakku(j)a mukaan. Apukokki pääsi siis myös maistelemaan miltä raakakakku maistuu. Onneksi palaute oli myös kotona positiivista. 

Kuten raakasuklaankin kanssa, innostuin valtavasti näistä raakakakuista ja minun täytyykin hoitaa välineistö kuntoon mahdollisimman pian, jotta pääsen tekemään kakkuja kotonakin. Saimme workshopin jälkeen ostaa Greenstreetin tuotteita ja nappasin mukaani mm. inkamarjoja, joihin jäin pahasti koukkuun. Tiia kuvaili marjoja hyvin, ne nimittäin maistuvat todella luonnon ässämix-karkeilta.

Jaan tämän postauksen yhteydessä myös suklaa-basilikakakun ohjeen, jonka on Greenstreetin käsialaa. Jos raaka-aineet tuntuvat haastavilta tai kakkujen teko mutkikkaalta, saa Greenstreetin kakkuja myös BeGood-kahvilasta Helsingin keskustasta. Siellä voi käydä maistelemassa ilman että tarvitsee itse ryhtyä leipomaan. Suosittelen toki leipomistakin lämpimästi! itse odottelen juuri tarvittavia raaka-aineita verkkokaupasta..

Ovatko raakakakut teille tuttu juttu?