Pitkästä aikaa jälkiruokapostaus! löysin takapihamme marjapuskista hurjan määrän kypsiä punaherukoita ja innostuin niistä niin kovin, että oli pakko päästä leipomaan. Osan herukoista söimme ihan sellaisenaan, ne ovat ihanan kirpeitä mutta osa meni kekseihin. Löysin huippureseptin Pinterestin maailmasta ja muokkasin sitä jonkin verran. 

Punaherukkakeksit.jpg

Punaherukkakeksit-3.jpg

Keksit olivat ihanan pehmeitä ja lempeän makuisia, pienillä kirpeillä sattumilla varustettuja. Kekseihin tuli alkuperäisen reseptin mukaisesti banaania mikä olikin aivan uusi juttu minulle keksihommissa. Uskon, että keksien pehmeys on peräisin juuri banaanista, voit puolittaa sen määrän jos haluat hieman kovempia keksejä.. Puolitin muilta osin (paitsi banaanin kohdalla) alkuperäisen reseptin ja poistin mm. suolan (käytin sen sijaan suolattua voita), lisäsin sitruunamehua ja käytin Bourbon-vaniljajauhetta, jota olen tilannut Ruohonjuuren verkkokaupasta. Lisäksi puristin keksitaikinaan hieman sitruunamehua. Vaihdoin tavalliset vehnäjauhot täysjyväjauhoihin, koska meiltä oli kesäloman ahkeran grillipizzojen teon jäljiltä tavalliset jauhot loppu. 

Nämä nopeat ja helpot keksit ovat päivän piristys ja niihin voi käyttää maun mukaan mitä vain marjoja. Ehkä, jos satoa tulee tarpeeksi, meillä leivotaan seuraavaksi mustaherukkakeksejä...

Herkullista alkanutta viikkoa!