Popsi popsi porkkanaa, harmpaita se vahvistaa..! kuka muistaa tämän laulun lapsuudesta? itse olen aina ollut suuri porkkanafani, tykkään porkkanasta erityisesti raakana, esim. salaatissa tai dippikasviksena. Myös uunissa paahdetut porkkanat maistuvat, kohta onkin uunissa paahdettujen kasvisten aika kun syksy tekee tuloaan.

Keksin yhdistää porkkanan ja lehtikaalin raikkaassa salaatissa, kun pohdin japanilaisia alkupaloja, kasvispainotteisia sellaisia. Löysin muutaman hauskan porkkanareseptin ja koska jääkaapista löytyi lehtikaalta, tein kahdesta ihanasta raaka-aineesta salaatin. 

Porkkana-lehtikaalisalaatti-2.jpg

Salaatin juju on mahtavien raaka-aineiden lisäksi jälleen kastikkeessa. Minulla on nyt kova aasialaisten kastikkeiden ja ruokien buumi menossa, enkä saa tarpeekseni happamista, valkosipulisista ja soijapohjaisista salaattikastikkeista. 

Porkkana-lehtikaalisalaatti-3.jpg

Salaatti on todellista kasvisten väri-ilotulitusta. Upean porkkanan väri yhdistettynä syvän vihreään lehtikaaliin, siellä täällä tuoreita chilipaloja ja koko komeuden kruunaavat vaaleat seesaminsiemenet. Porkkanat suikaloin kuorimaveitsellä, suosittelen kokeilemaan. Myös vihannessorvilla saa hauskaa kippuraa porkkanasta.