Nyt kun töihinpaluu ja arki ovat aivan kulman takana, olen taas orientoitunut miettimään helppoja arkiruokia minulle ja apukokille. Jos uusi vuosi alkaa yhtä vauhdikkaasti kuin edellinen loppui töissä, tulen todella tarvitsemaan nopeita arkiruokia. 

Olen sellainen ruokailija, etten kovin montaa päivää jaksa syödä samaa ruokaa, joten viikon aterioissa tarvitaan vaihtelua. Pari päivää samaa ruokaa menee vielä, kolmantena alan jo haaveilemaan uusista ruoista. Ellei kyse ole mm. hapakorppuhulluudesta, jolloin hapankorppua voisi syödä viikon putkeen tai avokadoista, joihin en taida kyllästyä koskaan. Tai pastasta, koska sitä voisin syödä lähes joka päivä.

pippurinen tonnikalapasta.JPG

Voi pasta sentään, se on todella heikkouteni. En siltikään suostu potemaan huonoa omaatuntoa, jos sitä tulee syötyä paljon, koska pastasta saa ravitsevaa ja tervellisempää, kun vaihtaa esimerkiksi valkoisen pastan täysjyvä - tai gluteenittomaan versioon. Molempia syödään meillä säännöllisesti ja valkoista pastaa tulee syötyä lähinnä ravintolassa. 

Parhaimmillaan pasta on muutamalla raaka-aineella höystettynä, välillä tykkään syödä sitä ilman tomaattikastiketta pelkällä oliiviöljyllä, mutta joskus on ihanaa haudutella tomaattipohjaista kastiketta. Tonnikala on yksi suosikkiraaka-aineistani pastassa kasvisten lisäksi. 

Tämä pippurinen tonnikalapasta on herkullinen ja helppo arkiruoka joka täyttää vatsan ja saa omantunnon pysymään kurissa.