IMG_6430.JPG

Tämä resepti olisi ollut hyvä lisä Hävikkiviikon postauksiin, mutta koska Hävikkiviikkoa voi (ja pitäisikin!)  viettää joka viikko, sopii tämä resepti julkaistavaksi koska vaan. 

Aloitan kertomalla teille mistä meille päätyi perunamuusia. Jos perunamuusitarinat eivät ole sinun juttusi, en pahastu jos hyppäät suoraan reseptiin, lupaan!

Keskustelin viime viikolla työkaverini kanssa joka mainitsi nakit. No, minä en saanut niitä nakkeja mielestäni koko päivänä ja teinkin meille pitkästä, pitkästä aikaa nakkeja ja muusia. Miten hyvää! käytin muuten muusiin Valion uutta sitruunavoita, jota minulle on monelta taholta hehkutettu, se olikin oikein pirtsakka lisä perinteiseen muusiin. 

No, muusia jäi yli kuten meillä yleensä ja jemmasin loput jääkaappiin. Muistin jo seuraavana päivänä että Facebookissa uutisvirtaani ilmestyi Hävikkiviikolla Kokit ja potit-ruokablogin perunarieskaohje. Kävin heti kommentoimassa Hannelelle että kiitos muistutuksesta, näitä täytyykin tehdä. En vain tiennyt että jo seuraavalla viikolla olisin rieskanteossa. 

Tämä ei ollut ensimmäinen perunarieskakokeiluni, vaan tein näitä jo joskus muutama vuosi sitten Isyyspakkaus-blogin ohjeella. Loistava ohje sekin!

En kyllä äkkiä keksi parempaa tapaa hyödyntää ylijäämämuusi ja /tai jämät jauhopussin pohjalta. Vaihdoin tällä kertaa vehnäjauhot hirssijauhoihin, jotka ovatkin itselle aivan uusi tuttavuus. Hirssi toimi rieskoissa tavallisten vehnäjauhojen tapaan hyvin, tähän voi toki käyttää myös muita jauhoja, esim. kokkipottilassa käytettiin ohrajauhoja. 

Tuunailin reseptejä myös siten, että lisäsin rieskataikinaan nuupahtamaisillaan olevia yrttejä, tällä kertaa salviaa. Myös persilja, ruohosipuli ja timjami sopisivat varmasti hyvin tähän reseptiin. 

Mikä on sinun onnistunein jämäruokasi ja tai suurin yllättäjä, jonka olet loihtinyt jää/kuivakaapun tuotteista? olisi hauskaa lukea kokemuksianne. 

IMG_6435.JPG