Terveisiä Englannista! vietin Readingin kaupungissa neljä päivää eurooppalaisten kollegoideni seurassa ja ehdimme pitkien työpäivien lomassa vähän pitämään hauskaakin. Yhdelle illalle oli suunniteltu nimittäin pasta workshop mikä oli tietenkin, ainakin itselleni, iloinen yllätys. 

Olen viimeksi tehnyt pastaa ajat sitten, pastakone pölyttyy kaapissa ajanpuutteen vuoksi ja opettelin ensimmäistä kertaa pastan tekoa Helsingin Kulinaarisen Instituutin Italia-kurssilla 2011. 

Kurssi pidettiin pienessä herkkukaupassa nimeltä Delights of Italy ja se sijaitsee Holme Crange Craft Villagessa Wockinghamissa, n. 15 minuutin automatkan päässä Readingista. Kurssin vetäjänä toimi niin sympaattinen ja kärsivällinen nainen, joka jaksoi kerta toisensa jälkeen tsempata meitä kun epätoivo meinasi iskeä. 

pasta workshop.jpg

Teimme tällä kertaa pastaa ilman kananmunaa ja semolina- jauhoilla, jotka muistuttavat pieniä, keltaisia mannaryynejä. Tämän lisäksi pastataikinaan tulee suolaa ja vettä. Hyvin simppeliä! (mistä saa semolina-jauhoja pk-seudulla?). Tekniikka taikinan teossa oli muistaakseni sama kuin edelliselläkin kurssilla. 

Hieman toki vaati kärsivällisyyttä kärsimättömältä että malttoi olla lotraamatta vettä liikaa taikinaan. 

Kun taikina oli kokkareista, kasattiin se kokoon ja ryhdyttiin vaivaamaan, n. 5- 10 minuuttia. Sitten testattiin koostumus painamalla taikinapalloon sormella kolo ja jos kolo pulpahti takaisin pintaan, oli taikina oikeanlainen. 

Sitten taikina pussiin hetkeksi ja virittelemään pastakonetta. 

pasta workshop-2.jpg

Taikinapallo koneesta läpi, taitto ja uudelleen, kunnes taikina oli lähes läpinäkyvän ohutta. 

Sitten leikattiin reunat ja mietittiin että minkälaista pastaa haluaisimme tehdä. 

pasta workshop-3.jpg

pasta workshop-4.jpg

pasta workshop-5.jpg

pasta workshop-6.jpg

pasta workshop-7.jpg

pasta workshop-8.jpg

pasta workshop-9.jpg

Meillä oli mahdollisuus tehdä n. viittä eri pastaa, oli tagliatellea, farfallea, spaghettia, penneä.. 

Kurssin päätteeksi itsetehty pasta otettiin mukaan ja sain jopa tuotua omani ehjänä Suomeen!