Ihanaa huhtikuun ensimmäistä päivää! pääsiäinen kolkuttelee kulman takana, joten ajattelin kerätä teille pääsiäiseen sopivia herkkuja yhden postauksen alle. Toivotan kaikille oikein leppoisia ja herkullisia pääsiäispäiviä. Syökää, nukkukaa, iloitkaa ja rentoutukaa hyvin!

Alkuapalaksi pääsiäispöytään sopii hyvin tämä todella simppeli herkku eli viikunoita ja sinihomejuustoa

viikunoita ja juustoa.jpg

Alkupalaksi sopivat hyvin myös nopeat avokadoleipäset tai sukkela savulohitahna, molemmat valmistuvat hetkessä ja taittavat pahimman nälän vierailta (tai emännältä!).

sukkela savulohitahna.jpg

Alkupalakategoriassa vahva ehdokas on myös varhaiskaalisalaatti, joka käy myös pääruoan lisukkeesta. Hieman vallattomampi alkupalasalaatti olisi päärynä-sinihomejuusto-pekonisalaatti.

varhaiskaalisalaatti.jpg

Pääruoaksi suosittelen joko karitsan paahtorullaa tai karitsan karetta, jos haluaa perinteisen pääruoan. Vaihtelunhaluisille vinkkaan sitruunalohesta ja kanafileestä beurre blanc-kastikkeella

karitsan kare ja yrttikastike.jpg

sitruunalohi.jpg

Jos aivan villiksi haluat heittäytyä, tee pääsiäisenä itse Big Mac-hampurilaisia. Lupaan, että maistuvat paremmilta kuin Mäkkärissä.

Myös kokonainen paahdettu kananpoika on oivaa pääsiäisruokaa, koska pyhinä on aikaa paistella kokonaista kanaa rauhassa. Myös pitkään haudutetut possunposket sopivat pitkien vapaiden ruoaksi. 

possunposket.jpg

Pääruoan lisukkeena tämä maa-artisokkarisotto olisi ihana, hyvää ja helppoa. Tämä on yksi luottoresepteistäni. 

maa-artisokkarisotto.jpg

Jälkiruoaksi sopisi joko nämä pirtsakat sitruunakerrosvanukkaat, nopeat paistetut banaanit tai ylellisen herkulliset browniet vaniljajäätelöllä sekä kinuskikastikkeella. 

paistetut banaanit.jpg

suklaajalkiruoka_jaatelolla.jpg

Mmmm!