Isänpäivää juhlittiin meillä kahdessa osassa tänä vuonna. Lauantaina hemmottelin omaa isää Tyrniä ja Tyrskylä-blogin toffee-viskikakulla (tosin meillä oli Jaloviina-kakku, hah) ja pienillä herkkuleivillä.

Sunnuntaina syötiin paahdetuista paprikoista tehtyä keittoa ja suklaa-juustokakkua. Aikamoisia herkkuja ollaan syöty koko viikonloppu!

Itsellä meinasi vaan kokkaukset mennä aivan solmuun sunnuntaina, mutta onneksi paprikakeitto ja jo lauantaina tehty suklaa-juustokakku onnistuivat juuri niin kuin piti. Kokeilemme parhaillaan apukokille gluteenitonta ruokavaliota vatsavaivoihin ja se on aiheuttanut ennenaikaista harmaantumista kokille leipomishommissa. Lauantain jallu-kinuskikakusta onnistuin tekemään apukokille miniversion gluteenittomana, se onnistui yli odotusten, kun taas sunnuntaille suunniteltu gluteeniton katkarapupiirakka oli fiasko. Ärräpäät lentelivät harmaassa marraskuisessa sunnuntaiaamussa, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, eli ruokaa saatiin pöytään ja kaikki maistui vieraille. 

Ai miten niin ei ole hyvät leipomishermot...

paahdettu paprikakeitto.jpg

Tämä paahdettu paprikakeitto sai innoituksensa torstaina syömästäni lounaasta, Kuppi&Muffinin soppa oli ihanaa

paahdettu paprikakeitto-2.jpg

paahdettu paprikakeitto-3.jpg

Keitto on superhelppo. Paprikat paahtuvat uunissa itsekseen, sitten surautetaan soseeksi, kasvislientä, mausteita ja ranskankermaa kattilaan. Koristeeksi fetaa ja persiljaa. Valmis! Kannattaa myös kokeilla lisätä pientä potkua soppaan esim. srirachalla. 

Mahtavaa ja herkullista alkanutta viikkoa!