Olen jo pitkään halunnut tulla vinkkaamaan teille öljyvinkin! olen erilaisten öljyjen suurkuluttaja, minulta on myös terveystarkastuksen yhteydessä kysytty että juonko oliiviöljyä suoraan pullosta. En sentään, mutta sitä menee paljon. 

Oliiviöljyn lisäksi kulutan paljon rypsiöljyä ja tutustuin ystäväni V:n kautta ihanaan uuteen tuttavuuteen, kurpitsansiemenöljyyn

Öljyjen lisäksi rakastan siemeniä, suosikkejani ovat auringonkukansiemenet ja kurpitsansiemenet, joita sekoittelen jogurttiin, salaatteihin, kaikenlaisiin ruokiin. 

Sain ystävältäni pullon kurpitsansiemenöljyä ja rakastuin ensimaistelulla. 

Öljy on tuhdin tummaa ja makukin on paahteinen ja voimakas. Suosittelen siis aloittamaan siihen tutustumisen varovasti, voimakas maku saattaa aluksi tuntua liian voimakkaalta. 

Kurpitsansiemenöljy.jpg

Kurpitsansiemenöljy ei ole parhaimmillaan kuumennettuna, joten en suosittele käyttämään sitä paistamiseen. Se on ehdottomasti parhaimmillaan salaatinkastikkeissa ja viime aikainen intohimoni onkin ollut vihreä lehtisalaatti, feta, punasipulirenkaat, auringonkukansiemenet ja kurpitsaöljypohjainen kastike. Resepti löytyy postauksen alta. 

Öljy sisältää runsaasti omega 3 - ja 6-rasvahappoja ja hurjan määrän vitamiineja. Tumma väri öljyyn tulee kurpitsansiementen lehtivihreästä ja karoteenista. 

Kurpitsansiemenöljy on hieman arvokkaampaa kuin muut öljyt, se johtuu siitä että yhteen litraan öljyä menee n. 3 kiloa siemeniä joka vastaa useaa kymmentä kurpitsaa! Öljyä tulee toki käytettyä vähemmän kuin muita öljyjä sen vahvan maun takia. 

Suosittelen kokeilemaan tätä upeaa öljyä ja alla olevaa kastikereseptiä, toivottavasti tekin siellä ruudun takana rakastutte tähän upeaan tuotteeseen. 

Kurpitsansiemenöljy-2.jpg