Ehdin harvoin touhuta arkena keittiössä tuntikausia (vaikka kovasti haluaisinkin) ja suosinkin arkisin nopeita ja helppoja ruokia. Koska syön mielelläni itsetehtyjä lounaita, tulee lounaan valmistus olla sukkela tapahtuma, myös silloin kun teen edellisiltana ruokaa joka päätyy evääkseni seuraavana päivänä.

IMG_6291.JPG

Olen onnekas kun työskentelen toimistossa jossa on todella hyvin varusteltu keittiö, jossa on helppo loihtia kesken työpäivän lounas ihan itse. Toimiston sijainti on myös näppärä, tässä on useampi hyvinvarusteltu ruokakauppa ihan kulmilla ja koska kuljen keskustan läpi töihin Ruoholahteen, pystyn työmatkalla noutamaan lounasaineksia esim. Kampin K-Supermarketista johon olen vähän rakastunut. 

Meillä on toimiston keittiössä suuret jääkaapit jossa säilyttää raaka-aineet tuoreena sekä kaksi hellaa ja uunia, plus mikrot ruoan lämmitystä varten. Lisäksi keittiö on hyvin varusteltu lähes kymmenellä erilaisella (!) paistinpannulla, kattiloilla, padoilla, veitsillä, teho - ja sauvasekoittimilla, ihan kuin kotikeittiössä kokkaisi! ja taidan tuntea toimiston keittiön yhtä hyvin kun oman keittiön, sen verran usein siellä touhuan.

Minusta ruoanlaitto kesken työnpäivän on todella rentouttavaa ja on mukavaa turista työkavereiden kanssa aivan muusta kuin työasioista (yleensä ruoasta) kokkailun lomassa. Minulla olikin vanhan blogin puolella toimistolounas- juttusarja jonka aion herätellä henkiin myös täällä uudessa blogissa syksyn aikana. Tarkoituksenani on jakaa helppoja, nopeita ja terveellisiä lounasideoita, myös sellaisia mihin ei uunia ja hellaa tarvita. Olen myös vähän lupaillut vilauttaa toimistomme keittiötä, se on herättänyt paljon kiinnostusta kun olen siitä ihmisille kertonut.

nopeat fetaleivät.JPG

Tämä lounas sai tällä kertaa alkunsa kotikeittiöstä kun olin flunssan kourissa reilu viikko sitten. Siinä yhdistyvät monta suosikkiraaka-ainettani: feta, avokado ja kirsikkatomaatit.

Mikä on sinun suosikkilounaasi?

Tähän reseptiin voi käyttää muutakin kuin paahtoleipää joka näkyy kuvissa. Syön itse aika vähän paahtoleipää, mutta jostain syystä sairaslomalla paahtoleipä houkutteli enemmän kuin ruisleipä, joka on suosikkileipäni.

Olisiko teillä ideoita tai toiveita minkälaisia toimisto/pikalounaita haluaisitte jatkossa nähdä täällä blogissani? otan mielelläni vastaan ehdotuksia.

Päivitän lounaskuvia useamman kerran viikossa blogin Instagramiin, käykäähän kurkkaamassa!

ps. pahoittelut että tämän postauksen kanssa on teknisiä ongelmia eikä tähän postaukseen kommentointi aina onnistu vaikka kovasti niitä lounasvinkkejä teiltä toivoinkin. Toivottavasti vika saadaan korjattua pian ja kommentointi saadaan toimimimaan. Kiitä teitä kaikki jo etukäteen kärsivällisyydestä :) kommentteja lounasaiheeseen voi antaa myös esim. blogin Facebook-sivulla!

Follow my blog with Bloglovin