Kaupallinen kampanja / yhteistyössä Duni

DUNI kattAUS.jpg

keväinen kattaus kotona.jpg

kevätkattaus Duni.jpg

Mahtavaa pääsiäismaanantaita! toivottavasti kaikilla on ollut rentouttava ja herkullinen pääsiäisviikonloppu. Bloggaajaan uhkasi iskeä apukokin sairastuttanut flunssapöpö, mutta nyt näyttää jo vahvasti siltä että se olikin pikainen 24 tunnin pöpö, koska kaktus on jo ainakin kadonnut kurkusta. Täytyy vaan nyt malttaa ottaa rauhallisesti ettei se tule takaisin. Onneksi mm. syöminen ja on hyvää lääkettä kaikenlaisiin pöpöihin. 

Pääsiäisen aikana olen ehtinyt syömään ja kokkaamaan aika mukavasti. Saavuin kotiin työmatkalta vasta torstaina alkuillasta ja nautin suunnattomasti kun sain tehdä taas lähes viikon tauon jälkeen ruokaa kotikeittiössä. Pitkäperjantaina lähdimme kyläilemään ja palasimme kotiin vielä pariksi päiväksi. Onneksi pikapöpö ei vienyt ruokahalua, joten ruoka maistui kaikkina pääsiäispäivinä.

Ehdin myös pitkästä, pitkästä aikaa hieman kattamaan pöytää Dunin kampanjan merkeissä. Myönnän heti alkuun, etten ole kummoinen pöydänkattaja. Panostan aina eniten ruoan ulkonäköön kuin pöydän kattamiseen. Ihailen ystäviäni ja perheenjäseniä joilta löytyy silmää pyödän kattamiseen, esimerkiksi isäni vaimo on kyllä todellinen kattauksien ammattilainen. Opin heidän muuttolaatikoitaan pakatessa yhtä sun toista kattamisesta ja siitä, kuinka siitäkin voi tehdä harrastuksen. 

Myös blogikaverit Antti & Mika Perinneruokaa Prkl-blogista sekä Eleonora Baking Instinct-blogista olivat loihtineet sellaiset kattaukset kampanjaa varten että vau! aikamoisia kattaustaitureita. Ehkä änkeänkin heidän oppiin...

Meillä keittiössä katse kiinnittyy yleensä kahteen asiaan. Tiiliseinäämme ja ruokapöytään. Ruokapöydästä olen kirjoitellut aiemminkin siirappisia rakkauspostauksia, se on ehdottomasti kaunein tavara / asia mitä omistan. Rouhea kattohirsistä tehty pöytä koloineen ja epätasaisuuksineen saa minut huokailemaan onnesta kerta toisensa jälkeen. En ole sen takia kovin innokas peittämään ruokapöydän pintaa esim. pöytäliinalla ja uskallan väittää, että meillä on ollut pöytäliina käytössä ehkä kolme kertaa kolmen vuoden aikana. Kaitaliinat ja kauniit tabletit ovat enemmän minun makuuni, silloin rouhea pöytämme pääsee edelleen oikeuksiinsa. 

Tätä kattausta tehdessä olin edelleen samoilla linjoilla ja huomasin kuinka kivasti Designs for Duni-tuoteryhmän ByGraziela-omenatuotteet, etenkin omenainen, paperinen kaitaliina, sopivat tummanruskean pöytämme kanssa yhteen. Yhdistin lapsille (ja lapsenmielisille!) suunnatut ByGraziela- tuotteet ja juhliin / häihin ajatellut valkoiset Milan-tuotteet yhteen kattaukseen ja lopputuloksesta tulikin oikein raikas. Kaitaliinaa oli myös riittävästi jotta voin tehdä sillä toisenkin kattauksen, esimerkiksi vappubrunssille. 

kesäinen kattaus.jpg

keväinen kattaus kotona.jpg

kevätkattaus Duni.jpg

Minua viehätti ja inspiroi Milan-sarjan neliönmuotoiset lautaset, joista tuli heti mieleen katuruoka. Muistan elävästi syöneeni samanmallisilta lautasilta todella hyvän katuruoka-annoksen viime vuonna. Tykkäsin myös, että vaikka astiat olivatkin kertakäyttöisiä, olivat ne sen verran jykeviä että esim. lasit voi helposti käyttää uudelleen seuraavassakin kattauksessa.

Tätä katuruokamielikuvaa mukaillen tein kattauksen innoittamana naudanlihavartaita ja chilipapuja. Naudanlihavartaat tein härkätatakin tapaan, ainoana erona oli, että kypsensin lihapalat pannulla, kun taas tatakissa paistetaan vain pinnat kiinni. Alla myös chilipapujen resepti. 

naudanlihavartaat kastike.jpg

naudanlihavartaat.jpg

Milan-sarjassa on pieniä ja suuria neliönmallisia lautasia. Puolisaksalaiselle, joka tykkää kattaa erikseen salaattilautasen/kulhon  ja erillisen lautasen pääruoalle, oli tämä todella hyvä juttu. En tiedä miksi,  mutta minusta on kiva kattaa erikseen, tässäkin tapauksessa, vihreät pavut jotka syödään haarukalla, ja käsinsyötävät naudalinhavartaat. Tämä tapani on aiheuttanut hämmennystä joissakin ystävissäni, mutta suurin osa on tottunut tapoihini vuosien varrella. Myös mummini Saksassa kattaa aina erillisen lautasen kurkku/peruna/vuonankaalisalaatille ja pääruoka syödään omalta lautaseltaan. 

Löytyykö sieltä ruudun takaa kattaustaitureita?