Kävimme viime sunnuntaina apukokin kanssa aivan erityisellä lounaalla ravintola Murussa. Murussa oli 7-9.3.2015 tarjolla lounas ja tuona aikana pääsi Murussa herkuttelemaan sekä tukemaan erityisnuorten toimintaa. Murun vierailevat kokit ja tarjoilijat olivat nimittäin Mahdollisuus Lapselle ry:n erityisnuoria. Nämä nuoret ja murulaiset valmistivat ja tarjoilivat meille klassisen kolmen ruokalajin lounaan. 

Minulle Mahdollisuus Lapselle ry on tuttu ystäväni N:n kautta ja olen käynyt joulukuussa 2013 yhdistyksessä tonttuilemassa ja leipomassa nuorten kanssa. Viime sunnuntaina tunnistinkin monet kasvot jo tuosta tapaamisesta. Kävimme myös apukokin kanssa viime vuoden touokokuun ravintolapäivässä yhdistyksen hodarikiskalla, jossa mukana menossa oli myös Henri Alén. 

Kolme päivän lounaiden avulla kerätyillä varoilla on tarkoitus mahdollistaa erityisnuorten kasvimaaprojekti ja viikon kesäleiri Karjalohjalla, joka järjestetään yhteistyössä Toivo&Rauha-yhdistyksen kanssa. Leirillä ovat mukana myös Murun Henri Alén ja Samuil Angelov. 

EDIT: sain eilen tiedon, että tavoite saavutettiin ja jopa ylitettiin! kasvimaaprojekti sekä kesäleiri toteutuvat kesällä 2015. Mahtava juttu!

Sunnuntain lounas oli ehdottomasti päivän kohokohta. Eikä vähiten siksi, että se alkoi kuohuvalla..

murudining.jpg

ravintola muru cava.jpg

Ihanaa sunnuntaikuplivaa ja kiitos apukokille, joka suostui kuskiksi!

Kolmen ruokalajin lounaan tarjoilivat ihant leidit, joiden ystävällisyys ja palvelu teki meihin niin suuren vaikutuksen, että pohdimme apukokin kanssa, että samanlaista palvelua olisi mukava saada useamminkin ravintolassa. Ääntä ja vauhtia ei tarjoilijoista puuttunut, eikä pidäkään, koko lounaan ajan ravintolassa vallitsi rento ja iloinen tunnelma. Kaikki olivat hymyssä suin, asiakkaat, nuoret ja murulaiset. Sitä oli ilo seurata. 

Ruoka oli myös erinomaista, kuten Murussa aina. Alkupalaksi nautiskelimme "Murun versot" maalaissalaattia mm. tryffelillä ja pinjansiemenillä. 

ravintola muru maalaissalaatti.jpg

Pääruokana oli niin mehukasta maalaiskukon rintaa, että en malttanut lopettaa siitä puhumista lainkaan. Kukon lisukkeena oli menunkin mukaan erityisen hyvä rakuunakastike sekä  itselle uusi tuttavuus puy-linssit. Kaunista ja yksinkertaista ruokaa. 

maalaiskukko Muru dining.jpg

Jälkiruoaksi oli luvattu maailman parhaita brownieita eli apuokin suosikkijälkiruokaa. Jälkiruoka lunasti kovat odotukset ja sitruunainen mascarponevaahto kruunasi annoksen. Niin.. ja kahvi, cappucinokin maistuu Murussa aivan erityisen hyvälle. 

maailman paras brownie.jpg

cappucino.jpg

Kiitos ihanat nuoret ja murulaiset elämyksellisestä sunnuntailounaasta! tämän lounaan tulen muistamaan pitkään. 

Ravintola Muru

Fredrikinkatu 41, 

00100 Helsinki

Jos haluat lukea lisää Mahdollisuus Lapselle ry:stä, klikkaa tästä.