Oioioi, nyt päästään postaussarjan toiseen osaan. Tästä olen erityisen innoissani, vaikka toissapäivänä intoilinkin siitä avokadodipistä ja julistin, ettei se mitään lisukkeita kaipaa. Nooo.. tässä se lisuke nyt kuitenkin olisi tarjolla. 

Löysin alkuperäisen reseptin ulkomaisten blogien postauksessa mainitsemastani Oh She Glows- blogista. Kevensin alkuperäistä reseptiä tekemällä avokadodipin majoneesin sijaan turkkilaiseen jogurttiin ja olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Ja nämä perunat.. no, ne todella kuuluvat yhteen tuon maanantaina postaamani dipin kanssa. 

Minulla on kyllä aika intohimoinen rakkausuhde myös perunoihin, vaikka välillä menee pitkiäkin kausia ettemme syö juurikaan perunoita, muttta sitten tauon jälkeen niitä saattaa syödä monella aterialla peräjälkeen. Kesällä ei taida sellaista ateriaa ollakaan, jolla en uusia perunoita söisi. Iso nokare voita ja hippunen tilliä, siinä lempparini. Kunnon, rapeista ranskalaisista on myös todella vaikea kieltäytyä. Uuniperunat ovat ihania, harmi vaan että apukokilla on jokin ihmeellinen vastustus niitä kohtaan.. siinäpä taas minulle projektia. Sain apukokin syömään kaalia ja jopa pitämään kaaliruoista, joten tuskinpa yhdet uuniperunatkaan aiheuttavat ongelmia (varo vaan apukokki!). 

Murskatut perunat ja avokadodippi.jpg

Näiden perunoiden teossa vierähtää hetki, mutta esim. perunoiden kiehuessa pyöräytin tuon aiemmin mainitun dippikastikkeen ja kun perunat menivät uuniin rapeutumaan, ehdin valmistelemaan annoksen seuraavaa ja viimeistä osaa. Eli koko valmistusaika / odotusaika on kyllä hyötykäytössä. Jos ei huvita valmistella muita osia annoksesta, voi aina köllähtää hetkeksi sohvalle. Kukin tavallaan. 

Yksi hauskimmista jutuista tässä perunaruoassa oli, että esillepanossa sai hullutella. Roiskaisu dippi sinne ja tänne, yrttejä sai viskellä miten sattuu ja huvitti. Reiluja rouhaisuja mustapippuria ja suolaa joka puolelle. Rentoa, ei pingottamista (ei meillä kyllä yleensäkään kauheasti pingoteta keittiössä..). 

Perjantaina paljastuu koko annos!