Soppasunnuntai! viikko sitten sunnuntaina keittelin meille pitkästä aikaa keittoa, joka maistui kyllä vielä sunnuntain jälkeenkin.  

Vaikka edellisestä keittopostauksesta on jo aikaa, meillä on kyllä tehty ja syöty paljon erilaisia keittioja blogin historian aikana. Olen tehnyt paljon erilaisia kasvissosekeittoja, aivan ihanaa siskonmakkarasoppaa, ystävän reseptillä ja yhtenä kesänä keittelin varhaiskaalikeittoa joka maistui jopa apukokille, joka ei silloin vielä ollut kovin suuri kaalifani. Ikisuosikkini on kylmä gazpacho, jota syön litratolkulla, useimmiten monta päivää putkeen. Kaikista keitoista paras on tietenkin äidin tekemä borsch-keitto, sen voittanutta ei ole. 

P2032013.JPG

Meille oli viime sunnuntaina tulossa vieraita ja koska en tiennyt heidän tarkkaa aikatauluaan, ajattelin että keitto olisi helpoin ratkaisu jos vierailla olisi nälkä. Tämä on ensimmäinen minestronekeittoni koskaan ja se oli mielestäni oikein hyvää, mausteisten makkaroiden ja pastan ystävänä sain yhdistettyä monta lempparijuttua samaan keitoon. 

Keitto on myös helppo valmistaa ja siihen on hävikistä herkuksi-tyyliin helppo tyhjentää jääkaappia, pakastinta ja kuivakaappia. Vain mielikuvitus on rajana. Söimme keittoa myös pari päivää sen tekemisen jälkeen ja apukokkikin kommentoi että keitto vain parani vanhetessaan. 

Alkuperäisen reseptin löysin The Mediterranean Dish-blogista

Mikä on sinun lempikeittosi?