Jokin aika sitten työhuoneeseeni ilmestyi ihania, maustettuja manteleita. Oli hunajaisia, suolaisia, chilisiä.. kaikenlaisia. Maistelin niitä ja jäin heti koukkuun, miten herkullinen naposteltava!

Postasin myös Instagramiin kuvan ja siellä kuvaani kommentoikin muutama henkilö, jotka suosittelivat tekemään näitä maustettuja manteleita itse. Asia vähän unohtui minulta sen jälkeen, mutta pari viikkoa sitten muistin ostaa säkillisen manteleita kaupasta. 

Googlettelin ideoita maustamiseen ja päädyin maustamaan mantelit chilillä, kurkumalla, mustapippurilla ja suolalla. 

IMG_6871.JPG

Mausteita olisin voinut käyttää reilumminkin, omaan makuuni mantelit olisivat voineet olla chilisempiäkin, olkaa te siellä ruudun takana rohkeampia - niin minäkin olen ensi kerralla. Mausteita voi vaihdella oman makunsa mukaan ja määriä myös, suosittelen rohkeasti kokeilemaan eri komboja ja maustamaan mantelit reilulla kädellä.

Tarvitset paahdettuihin ja maustettuihin manteleihin vain: oliiviöljyä, mausteita, uunipellin ja leivinpaperia. Sekoita mausteet ja öljy, lisää mantelit sekaan ja sekoita kunnolla. Paahda uunissa n. 200 asteessa 10 minuuttia. Keittiösi valtaa ihana, pähkinäinen tuoksu. Mmm!

Onko siellä ruudun takana muita paahdettuihin manteleihin hurahtaneita? mikä on sinun lempimakusi?