Joulu lähestyy ja sen mukana tuntuu että syöminenkin lisääntyy. Joka viikko on joululounaita, pikkujouluja tai valmistaudutaan muuten vaan jouluun pohtimalla mitä tänä vuonna joulupöytään katetaan. 

Itse aiomme kyläillä jouluna perheidemme luona ja viettää yhden joulupäivän keskenämme Annan Villilihasta tilatun luomukinkun kanssa. Kinkun lisukkeeksi keksin vielä jotain mukavaa. Joulunvietto alkaa jo aatonaattona ystävien kanssa ja jatkuu ainakin sunnuntaille 27.12., ihanaa. Välipäivinä ajattelin sulatella jouluruokia ja valmistautua vuodenvaihteen viettoon. Joululoma on siis jo kovasti mielessä..

jouluinen ruokalahja- marinoidut herkut.jpg

Ruokalahjat ovat mielestäni aina kivoja, muutama läheinen löytääkin tänä vuonna kuusen alta Hella & Herkusta ostetut herkkupussukat. Suosittelen lämpimästi Annan ihanassa herkkukaupassa pyörähtämistä, sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. 

Tykkään saada ja tehdä ruokalahjoja, mutta tuntuu että aika ei meinaa koskaan riittää niiden lahjojen tekemiseen. Tänä vuonna olin hyvissä ajoin liikkeellä ja tein marinoitua juustoa, oliiveja ja valkosipulinkynsiä jotka sopivat hyvin jouluiseksi ruokalahjaksi, idean löysin Pinterestistä josta saa kyllä inspiraatiota juhlaan kuin juhlaan.  Meillä tuo purkillinen herkkuja ei tosin selviä jouluun saakka syömättä vaan vien sen mukanani tänään illalla italialaiseen iltaan jota vietämme perheen kanssa nyyttikestimeiningillä. 

jouluinen ruokalahja- marinoidut herkut-2.jpg

jouluinen ruokalahja- marinoidut herkut-4.jpg

Tämän lahjan valmistamiseen ei tarvita hurjasti aikaa, mutta hieman sorminäppäryyttä kyllä valkosipulinkynsien kuorintaan ja kärsivällisyyttä, että malttaa antaa herkkujen levätä jääkaapissa yön yli. 

Parasta tässä on se, että voit käyttää juustoja / yrttejä / kastiketta mielesi mukaan eli tästä saa tuunattua varmasti kaikille sopivan lahjapurnukan.