Parasta matkustamisessa on uusien paikkojen näkemisen lisäksi se, että matkoilta saan valtavasti inspiraatiota omaan keittiöön. Kuten täällä blogissa jo aiemmin kirjoittelinkin, sain Budapestistä inspiraatiota tehdä hummusta kotona. Saksan reissulta inspiraatiota sain joulumarkkinoiden perunaletuista ja nyt on New Yorkin reissun ensimmäisen inspiraatioruoan vuoro. 

P1020869-002.JPG

Olen jo pitkään lisäillyt lehtikaalia meillä mm. vihreisiin mehuihin, keittoihin ja patoihin, mutta lehtikaalisalaattia en ollut tehnyt kotona. Reissussa söin useampaan otteeseen todella herkullisia lehtikaalipohjaisia salaatteja ja rakastuin tähän vihreään superraaka-aineeseen entistä enemmän. Apukokin lehtikaalicaesar-salaatti Red Rooster-ravintolassa Harlemissa oli reissun paras. Sen jälkeen tilasin aina lehtikaalisalaattia, jos sitä oli menulla tarjolla. Niin hyvää. 

New Yorkissa lehtikaalia oli kyllä tarjolla huomattavasti enemmän kuin Suomessa, joten sitä ei tarvinnut varsinaisesti metsästää mistään. 

Tiesin jo ennen kotimatkaa että ensimmäiseksi tulisin tekemään kotona lehtikaalista salaatin, yhdistelmän kaikista niistä ihanuuksista joita maistelin matkamme aikana. Lisäksi lehtikaalisalaatti on mukavan kevyttä ruokaa, tuhtien amerikkalaisten annoskokojen jälkeen on ihanaa hieman keventää ruokavaliota ja palata normaaliin annoksiin. Lehtikaali on myös todella terveellinen herkku, joten sitä saa huoletta popsia isommankin lautasellisen jos siltä tuntuu. 

Tässä ensimmäinen versio lehtikaalisalaateista kotikeittiössä. Se on yhdistemä uudenvuoden aaton alkupalasalaattia, erästä take away-annosta ja omia mielihalujani, fetaa en ole tainnut syödä pariin viikkoon ja se on kuitenkin lempparijuustoni. 

Salaattikastikkeen resepti löytyi The Pioneer Woman-blogista. 

Onko siellä ruudun takana muita lehtikaaliin hurahtaneita?