Lisää makumuistoja New Yorkista! matkamme elää vielä vahvasti arjessakin mukana, kun toteutan keittiössä matkalla maisteluja makuja omaan tyyliin kotona. Tämä on kyllä ehdottomasti matkailun parasta antia. 

Söimme matkan aikana jonkin verran take away-ruokaa, alkureissusta apukokin kuumetaudin takia ja loppureissusta lounaana tai pitkän kävelypäivän päätteeksi illalla. Take away-ruoassa on New Yorkissa hurja määrä valinnanvaraa, pieni pää meinasi välillä mennä aivan sekaisin kun lueskeli esim. Seamless-palvelun listoja. Söimme kaikenlaista hauskaa, ruoan laatu oli keskitasoa, tuntui että take away-ruoka-annoksien ulkonäkö tai maku ei kaikkia ravintoloita kiinnostanut. 

Paras take away-annos oli La Goulette-ravintolasta, josta tilasin hummushimoissani hummusta, labnehiä ja falafel-salaatin. Tahnat olivat erittäin hyviä mutta kyllä parhaan annoksen palkinnon sai falafel-salaatti. Kirpakka, hieman tulinen salaattikastike. Salaattipohja lehtisalaatista ja punakaalista sekä mausteisia falafelpalleroita riivittynä päällä. Ajatus annoksesta saa edelleen makunystyräni tanssahtelemaan. 

bataattifalafel.JPG

Salaatti pyöri mielessäni päiväkausia reissun jälkeen ja tein vihdoin loppiaisena oman versioni salaatista. Falafelit tein bataatista, kun törmäsin internetin maailmassa sellaisiin ja salaattipohja oli lähes samanlainen kuin New Yorkissa. Salaattikastikkeeseen löysin inspiraation Food Network-sivustolta ja tuunasin sitä hieman omanlaisekseni. Falafelit paistoin uunissa uppopaistamisen sijaan, jotta edes illuusio terveellise(mmästä)stä tammikuusta säilyisi. 

Herkullista!