Meillä on täällä Maku-blogeissä (ja mukana on myös lilyläinen Nata White Trash Disease-blogista) käynnissä leikkimielinen (?) keväthaaste, jossa haastamme toisiamme kuvien kera kokkaamaan jotain uutta.

Tähän mennessä kokkaamaan ovat ehtineet Perinneruokaa Prkl ja Lunni Leipoo - blogit. Perinneruokaa Prkl Mika ja Antti tekivät aivan huikean näköistä uunijäätelöä, haasteen heille heitti Terveen hyvää- blogin Pipsa. Eikä Annamarikaan kyllä juuri taitojaan säästellyt, kun loihti tätä sateenkaaren väreissä loistavaa kääretorttuaSiis vau!

Hieman meinasi itseä hirvittää, että minkäköhän haastee tuo superleipuri minulle heittää.. ja aikamoisen haasteen heittikin. Alla Annamarin lähettämä kuva: 

blogihaaste.jpg

GNOCCHEJA

Apuaaa! juuri se mitä en ole koskaan tehnyt kun en ole uskaltanut, mutta kaikissa kokkiohjelmissa aina kauhistellut kun joku uskaltaa tehdä gnoccheja tuomariston syötäväksi ja saa pääasiassa haukut. Heh. 

kesäkurpitsa-gnocchi (1 of 4).jpg

No, omalle tyylilleni uskollisena päätin löytää jonkin keinon tehdä gnoccheja helposti ja nopeasti. Sehän löytyi kun googlettelin ja päädyin tekemään perunattomia (saa kauhistella) kesäkurpitsagnoccheja.

Helppoa oli, mutta sotkuista. Lopputulos ei varmaan saisi Top Chefissä isoja kehuja, mutta gnoccheista tuli mielestäni kivan sitruunaisia ja ei kyllä yhtään pöllömpiä elämäni ensimmäisiksi gnoccheiksi! 

Nämä ovat myös oivaa kesäruokaa, koska kohta on kesäkurpitsa-aika ja ainakin jos toissavuoden sato uusiutuu samassa mittakaavassa, etsin epätoivoisesti erilaisia käyttötapoja kesäkurpitsalle..

kesäkurpitsa-gnocchi (1 of 1).jpg

Jemmasin gnocchit sukkelaan tomaattipastakastikkeeseen, joka on nopea pyöräyttää vaikka samalla kun gnocchit kypsyvät kattilassa. 

Mitäs tuumaatte? selvisinkö haasteesta? ja hei, parhaat gnocchivinkit ja salaisuudet jakoon kommenttiboksissa, nyt kun ensimmäiset gnocchit on tehty uskallan puuhaan varmasti uudelleenkin. Siis ehkä.. heh.