Miten siinä aina käykin niin, että yleensä olen aina ajoissa ja pidän aikatauluista kiinni, mutta reseptikisoissa olen aina viime tipassa toheltamassa keittiössä? Sunweet järjesti ruokabloggaajille reseptikilpailun, Luovasti luumusta, eli tarkoituksena oli kehittää resepti jossa käytettäisiin kuivattuja Sunsweet-luumuja luovasti. Ehdin viime hetkellä mukaan, reseptien julkaisun viimeinen päivä olisi tuleva sunnuntai. 

Kilpailu tuntui jo siksi haastavalta, että en juurikaan syö tai käytä kuivattuja luumuja ruoanlaitossa. Tuote on siis hieman vieras, olen syönyt luumuja kyllä välillä välipalaksi. Ehkä sen takia päätin tarttua haasteeseen, on aina mielenkiintoista käydä mukavuusalueensa ulkopuolella ja pakko sanoa, että ei lopputulos kyllä huono ollut. 

Kokeilin jo ensimmäisiä reseptejä viikko sitten, mutta ne eivät olleet ihan sitä mitä hain. Pohdin viikon varrella ideoita ja ihailin kanssakilpailijoiden luomuksia. Sitten näin kaupassa paketin brie-juustoa ja lamppu syttyi. Päätin myös, että pyörää on turha keksiä uudelleen, joten tekisin luumu-brieleipiä, niitä grilled cheese-tyyppisiä, joita tein jonkin aika sitten.  Juu, ei kovin mielikuvituksellista mutta ah, niin hyvää! minun oli vaikea pitää näpit erossa leivistä, jotta saisin ne kuvattua. Apukokkikin vaati selitystä, miksi hän ei saanut leivän leipää vaan ne olivat kadonneet parempiin suihin.

juustoleivät.jpg

grillatut juustoleivät.jpg

Jotta leivissä olisi näiden kahden huippuraaka-aineen lisäksi vähän sitä jotain, laitoin luumutahnan joukkoon tuoretta, vihreää chiliä. 

Ai että. 

*

Luumut saatu Sunsweetiltä reseptikilpailua varten