Kuten edellisessä postauksessani kerroin, meillä on isäni kanssa tapana käydä lounaalla yhdessä. Hyvinä kuukausina kerran viikossa, kiireisempinä pari kertaa kuussa. Yleensä etsimme uuden paikan, jossa ainakaan toinen ei ole ennen käynyt. Lounaspaikkojamme ovat olleet mm. Vivo's, Jamaican Mama's, HOKU, LN SushiArt, Halikarnas, Rulla ja lista jatkuu.. perinteellämme on jo aika pitkä historia. Olisiko siellä ruudun takana hyviä lounaspaikkavinkkejä, paikkoja joissa meidän pitäisi ehdottomasti käydä? kommenttiboksi laulamaan!

Tällä viikolla isä halusi viedä minut Hietalahden kauppahalliin syömään fish&chipsejä Kalaliike Marja Nättiin. Harmillisesti fish&chipsejä ei juuri eilen ollut tarjolla, joten valitsimme sen sijaan kalalautasen ja uuniperunan rapusalaatilla. 

eyeemfiltered1413452558521.jpg

eyeemfiltered1413453602747.jpg

Aluksi meitä vähän harmitti kun haaveiltua ruoka-annosta ei ollut tarjolla, mutta ei kauaa. Ai että miten herkulliset annokset saimme!

eyeemfiltered1413453349210.jpg

Kalalautanen (15,50 euroa) oli minulle hieman suuri, jaksoin siitä 2/3. Onneksi oli isä auttamassa! lautaseen kuului lohta, mustekalaa (tätä en voi tarpeeksi hehkuttaa - käykää ostamassa tätä mustekalaa Marja Nätin tiskiltä!), silakkapihvejä, jättirapuja, wakamesalaattia (!), mielettömän hyvää perunasalaattia, sienisalaattia, voita, saaristolaisleipää.. yllinkyllin kaikkea. Lautanen onkin mielestäni oikein sopiva jaettavaksi kahdelle jos ei oli jättinälkä. Myös isän uuniperuna-annos (9,50 euroa) oli todella hyvä, nappasin oman osani siitäkin. 

Palvelu kalaliikkeessä on ystävällistä ja jäimmekin aterioinnin päätteeksi jutustelemaan (ja isä ostamaan lisää mustekalaa) kauppiaan ja kokin kanssa. Lupasimme palata ensi viikolla syömään fish & chipsejä.

Kauppahallin tunnelma on rauhallinen, mutta kuhinaa oli Roslundilla, kalaliikkeen luona ja hallin keskellä olevassa kahvilassa. Itse innostuin ostamaan myös apukokille tuliaisia Stadin herkusta. Taisin kyllä ostaa vähän ruokatuliaisia itsellenikin, mm. 300g fetaa. Hups. 

Suosittelen lämpimästi Marja Nätin kalatiskiä, sieltä saa herkullisen ja laadukkaan lounaan. 

Kalaliike Marja Nätti

Hietalahden kauppahalli, 1 krs. 

Aukioloajat: Ma - pe 8-18, la 8-16