Jatketaan edelleen helpoilla ja nopeilla arkiruoilla. Apukokin (ja omasta) toiveesta kevensimme ruokavaliota reissun jälkeen, siellä kun tuli syötyä hurjan isoja annoksia ja paljon liharuokia. Suunnittelinkin meille vuoden ensimmäiselle menulle paljon kasvisruokia sekä muutaman kalaruoan. Aina reissun jälkeen tekee mieli erityisen paljon kevyitä ja terveellisempiä ruokia, etenkin kun en osaa hillitä itseäni lainkaan kun olen matkoilla, tuntuu että on koko ajan nälkä ja kaikkea pitää päästä kokeilemaan. Eikä se ole yhtään huono strategia!

On ollut ihanaa kokkailla omassa keittiössä ja suunnitella ruokia, joita aion meille tehdä. Sain reissusta sopivan paussin ruoanlaitolle ja nyt on enemmän energiaa ja ideoita kuin aikaa tehdä ruokaa kotona. Bloggaajakin tarvitsee välillä lomaa ruoanlaitosta ja valmiiseen pöytään istahtaminen on aina mukavaa, mutta kyllä omaan kotikeittiöön palaaminen on aina yhtä sykähdyttävää. 

Vuoden ensimmäinen kalaruoka on lohipihvit, jotka tarjoilin bulgurin ja kurkkusalaatin kanssa. Apukokki tujautti vielä pihvien päälle srirachaa. Nämä pihvit toimivat eriomaisesti myös hampurilaisissa, testasimme pihvit ruisleivät välissä seuraavana päivänä. Ruisleivät ja lisukkeet pihvien kaveriksi, pinoon ja siinäpä se. 

lohipihvit.JPG

Suunnittelin myös jos pihvejä syödessä, että myös aasialaisittain mausteutut lohipihvit olisivat varmasti myös hyviä. Niinpä nekin pääsivät kokkauslistalle (joka on jo aika pitkä..).