Kävin huhtikuussa entisen työkaverini N:n kanssa lounaalla Hietalahden kauppahallissa. Ruokapaikka valikoitui aika helposti, olin kuullut huhuja hyvästä uudesta lounaspaikasta eli Le Marchésta. Tykkään muutenkin käydä Hietalahden kauppahallissa, se on rauhallisempi (ja harmi kyllä samalla tyhjempi) kuin sisaruksensa Hakaniemessä ja Etelärannassa. Kauppahallin edustalla olevalta kesäkirppikseltä olen tehnyt myös erinomaisia löytöjä ja sijaitseehan myös Roslund herkullisine hampurilaisineen myös hallissa. Hietalahden halli on myös minua lähinnä oleva halli, se on lyhyen kävely - tai bussimatkan päässä Ruoholahdesta. 

Le Marché (2 of 6).jpg

Le Marchéssa oli mielettömän hyvä palvelu ja tosi suloisia yksityiskohtia. Olimme paikalla jo klo 11.15 jolloin oli vielä hiljaista mutta ravintola täyttyi nopeasti kellon lähestyessä kahtatoista. 

Le Marché (3 of 6).jpg

Le Marché (1 of 6).jpg

Päädyimme molemmat tilaamaan kauppiaan suosituksesta pistaasi-maalaispatee-briesalaatit, joka oli kyllä salaatti minun makuuni. Siinä oli kaikkea ihanaa. Oli brietä (ah!), rapeita lohkoperunoita (ah!), maalaispateeta (ah!), isoja kapriksia (ah!), vihreää salaattia (ah!).. ja mitäs vielä.. kaikkea!12,50 euroa oli oikein kohtuullinen hinta annokselle. 

Le Marché (4 of 6).jpg

Le Marché (5 of 6).jpg

Pähkinätkin vilkuttelevat lautaselta. Tuhti ja todella herkullinen salaatti. Söimme annoksemme tyytyväisinä ja tilasimme vielä jälkiruokakahvit ja minimunkit. Emme olisi millään malttaneet lähteä, mutta työt kutsuivat. Ei ihme että olisimme viihtyneet pidempäänkin,  ravintolassa on ihana ranskalainen tunnelma ja ruoka oli niin hyvää. Innostuimme kovasti myös tiedosta, että ravintolalla olisi oma terassi kesällä.. no, sinne siis kun kelit sallivat!

Le Marché, Hietalahden kauppahalli

Lönnrotinkatu 34, 00180 Helsinki

Avoinna: ma- pe 8-18, la 8-16