Olen umpirakastunut Budapestista ostamiini lautasiin! minusta tuntuu että haluaisin syödä kaiken ruoan niiltä, koska näissä lautasissa kaikki ruoka näyttää kauniimmalta. Mitäs tykkäätte aarteistani? piipahdin jossain antiikki/vanhantavarankaupassa ohimennen matkalla kauppahalliin ja silmäni osuivat heti näihin lautasiin. Apukokille kerroin, että ostin "meille" uudet lautaset. Arvaatte varmaan miten innoissaan hän oli näistä? Ei ehkä ihan yhtä innoissaan kuin minä, minusta tuntuu että apukokkia kiinnostaa enemmän lautasen sisältö kuin itse lautanen. Jonkin kommentin kuulin myös reissun jälkeen, että meidän astialaatikkomme ei kuulemma enää kohta mahdu kiinni. En usko, minä saan sen ainakin vielä oikein sujuvasti suljettua.

IMG_7052-001.JPG

On paljonkin iltoja kun en ehdi tai viitsi olla keittiössä tuntitolkulla (vaikka siten saammekin mukavasti lämmitettyä kotia, jonka keskilämpötila on viime aikoina pyörinyt 17 asteen hujakoilla) ja tämän viikon torstai oli juuri sellainen päivä. Työpäivä hujahti ohi vauhdilla ja sain jotenkin omat aikatauluni sekaisin. Päätin siis, että nopeaa ruokaa oli saatava! 

Virallisesti annoksen nimi olisi varmaankin chili con carne, itse tykkään kotoisasta lyhennelmästä chili jota tällaisista pataruoista usein käytetään. Tähän voi upottaa kuivakaapin aineksia ja kaappeihin kertyineitä tölkkejä (vai olenko ainoa joka hamstraa kuivakaappiin purkkeja ja purnukoita?) helposti. Mausteitakin voi kokeilla erilaisia, itse lisäsin tähän yhtä suosikkimausteistani, kurkumaa. Sitä laitan nykyään vähän ruokaan kuin ruokaan, vähän kuten sitruunaakin.