Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!Bloggaajalla oli oikein rentouttava viikonloppu, toivottavasti teilläkin siellä ruudun takana?

Viikonloppuun kuului paljon syömistä, nukkumista, valokuvaamista, joogaa ja piipahdus ruokabloggaajien kuvausrekvisiittakirpparilla. Löysin kaikenlaista kivaa valokuvauksen tueksi ja olemmekin viikonloppuna harjoitelleet uuden rekvisiitan käyttöä ja kaikenlaisia asetelemia apukokin avustuksella (miten pärjäisinkään ilman apukokkia!).

Uudet rekvisiitat antoivat myös aivan huikean määrän inspiraatiota kuvaamiseen ja olohuoneen nurkassa oleva, vielä hetki sitten vaatimaton, rekvisiittavarasto täydentyi mm. jättiläismäisellä 1800-luvun hirsistä tehdyllä kuvaustaustalla. Pitääkin alkaa vihjailemaan apukokille että tarvitsisin isomman kolon työhuoneesta itselleni, tähän mennessä ko. huone on ollut pääasiassa apukokin käytössä, itse teen siellä satunnaisesti etäpäivinä töitä. Uhkailin myös jo että taidanpa jatkossa blogata apukokin koneelta kun se on niin paljon parempi kuin omani.

P2212575.jpg

Minulla on taas viime aikoina ollut aasialaisen ruoan himo ja bongasin lohta tarjouksesta perjantaina, joten tein meille lauantaina lounaaksi kylmän lohi-nuudelisalaatin. Nuudelitkin ovat olleet paljon käytössä viime aikoina. 

Juttelin perjantaina illallisella insinöörin kanssa lohen kypsentämisestä ja ensimmäistä kertaa otin kypsennykseen mukaan paistomittarin (toivottavasti insinööri lukee tämän!) ja kypsensin lohen sen avulla. Yhtään vaikeampaahan lohen kypsentämisestä ei paistomittarilla tule,lähinnä helpompaa kun saat mielenrauhan lohen ollessa uunissa ja voit rauhassa valmistella ruoan muita osioita. Ennen lohen kypsennys on ollut lohen ja kellon  tuijottelua vuorotellen ja pohtimista, että koskakohan se nyt olisi valmista..

Ruoka on nopea ja helppo valmistaa, se on myös syötävissä lämpimänä mutta minusta kylmissä nuudeleissa ja mausteisessa kastikkeessa on jotain aivan ihanaa. Jos siis innostutte reseptiä testaamaan, tehkää oman maun mukaan kylmänä tai lämpimänä. En merkinnyt reseptiin sen tarkemmin mitä nuudeleita käytin, ostin Somen nuudeleita läheisestä aasialaisesta kaupasta ja olen niistä kovin tykännyt. Meillä syödään myös paljon täysvehnänuudeleita. Nuudeleista kiinnostuneille tiedoksi että Hirame-no-me blogista löytyy kattava selvitys erilaisista nuudeleista.