Veriappelsiinisesonki on täällä! juuri nyt! siis JUST NYT!

veriappelsiini vinegrette-1161947.jpg

Ai miten niin innoissani?

Olemme apukokin kanssa muutenkin appelsiinien suurkuluttajian, juomme aina viikonloppuisin aamiaisella tuorepuristettua appelsiinimehua (itse vaihdan välillä greippimehuun) ja nyt kun veriappelsiinit ovat sesongissa, ovat ne rantautuneet keittiöömme. 

Muuten, jos haluat pysyä kärryillä mikä kasvis / hedelmä on juuri nyt sesongissa, kannattaa kytistellä Satokausikalenterin Facebook-sivuja tai hankkia oma Satokausikalenteri (se on itsellä vielä harmi kyllä hankkimatta). Näin pysyt hyvin sesongeissa mukana ja varmistat että pääset nauttimaan maukkaimpia ja ravinteikkaimpia kasviksia juuri niiden parhaaseen aikaan. 

Veriappelsiinien lisäksi muitakin sitrushedelmiä on nyt sesongissa. Ihastuttava greippi ja keittiöni vakiovaruste sitruuna kuuluvat näihin. Niitä saa myös kaupasta edullisesti kun ne ovat sesongissa, viime perjantaina verigreippiä sai eurolla kilon!

Nyt kun maltoin hieman rauhoittua, niin kerron teille meidän viime lauantain lounaasta. Tämä helppo, terveellinen ja täyttävä salaatti on siitä kiva että sen voi tehdä etukäteen. Itse tein salaatin ja maustoin sen veriappelsiinivinegretellä ja lähdin apukokin kanssa aurinkoiseen talvisäähän lenkille, josta hyppäsimme suoraan saunaan lämmittelemään. Olipa mukavaa kun lounas odotti valmiina ulkoilun jälkeen. 

kvinoasalaatti_veriappelsiini vinegrette-1161938.jpg

kvinoasalaatti_veriappelsiini vinegrette-1161944.jpg

kvinoasalaatti_veriappelsiini vinegrette-1161948.jpg

Salaattiin tuli kvinoaa, bataattikuutioita (olen aivan hullaantunut niihin tällä hetkellä), korianteria, kevätsipulia ja halloumia sekä raikas veriappelsiinin mehusta tehty vinegrette. 

Värikästä, ravitsevaa ja hyvää