Sain viime viikolla postilla Mari Moilasen esikoiskeittokirjan nimeltä Sitä parempi soppa. En harmikseni päässyt julkkareihin työkiireiden takia ja kirjaa on kovasti hehkuteltu blogeissa, joten olin iloinen että sain arvostelukappaleen postilla itsellenikin ja pääsin tutustumaan Marin keittokirjaan. . 

Kirja on todella kaunis ja pidin erityisesti kirjan ohjeita ja vinkkejä- osiosta. Kotikokille vinkit ja niksit tulevat aina tarpeeseen (ainakin minulle) ja oli mukava lukea Marin omia ajatuksia eri raaka-aineista ja keittiövempaimista. 

Kuvien suhteen odotukseni olivat myös todella korkealla, onhan Marin Jotain Maukasta-ruokablogi visuaalisesti aivan huikea! ja minun ei todella tarvinnut pettyä, upeita kuvia. 

Kirja on teemoitettu väreittäin: punainen, oranssi, keltainen, valkoinen, vihreä ja ruskea sekä musta. Jokaisessa teemaosiossa on estradilla omaa väriään edustavia Marin suosikkiraaka-aineita. 

Selasin kirjan heti läpi kun pääsin töistä kotiin ja korvamerkitsin liudan mielenkiintoisia reseptejä. Niitä löytyikin todella monta! halusin heti viime viikonloppuna päästä testaamaan kirjan reseptiä ja ensimmäiseksi testiksi valikoitui kvinoapizza. Pizzaperjantait ovat parhaita ja kvinoa on yksi lempiraaka-aineistani, joten ensimmäisen testireseptin valinta oli siis aika helppo. 

kvinoapizza (2).jpg

Pizza ei ollut ihan niin nopsa tehdä kuin ajattelin, mutta jos osaa suunnitella työjärjestyksen niin pääsee vähän helpommalla. Minulla oli viime perjantaina jokseenkin kaoottinen mielenlaatu vauhdikkaan työpäivän päätteeksi, että en oikein osannut päättää mistä sitä aloittaisi pizzanteon. 

Pizzassa oli maut kohdallaan, reseptissä oli kivoja pieniä twistejä mm. tomaattikastikkeessa ja vaikka pohjasta tuli pehmeämpi kuin normaalipizzassa oli se mielestäni maukas ja siinä oli kiva suutuntuma. 

Suosittelen Marin kirjaa lämpimästi, siinä on varmasti jokaiselle jotakin, kirja on niin kaunis että sitä pitää mielellään keittiön pöydällä kaikkien nähtävillä, reseptit tuntuvat pääasiassa aika mutkattomilta ja useissa on jokin hauska uusi yksityiskohta. 

Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.