Kaupallinen kampanja / yhteistyössä Paulig

Kahvijuoma (2 of 9).jpg

KUVA 1.jpg

Ihan kohta on kesäkuu! aika hurjaa, kesäkuussa alkaa virallisesti kesä ja kesälomakin lähestyy vauhdilla. Vielä pitää pistää viimeiset työprojektit pakettiin ja sitten pääsen kesälaitumille. Kesälomalle on mietitty jo hieman ohjelmaa, ainakin paljon syömistä ja rentoutumista on luvassa. Mutta vielä, ennen kuin ajatukset karkaavat heinäkuuhun, on kesäkuussa luvassa kaikkea hauskaa. 

Ja kun on paljon hauskaa ohjelmaa, tarvitsee välillä ehkä vähän enemmän kahvia, että saa viimeisetkin unihiekan rippeet silmistä. Tähän tarkoitukseen soveltuvat erinomaisesti nämä Pauligin yhteistyöprojektiin ideoidut kylmät kahvijuomat. Sanoisinko että ehkä jopa kesän viileimmät kahvit

Molemmat juomaohjeista ovat helppoja toteuttaa ja toisessa pääsee tekemään itse jätskiä! voit toki myös oikaista, esim. suomalaisella luomujäätelömerkillä Jymyllä on valikoimissaan maukas kahvinmakuinen jäätelö. Aina ei tarvitse tehdä kaikkea alusta asti itse, vaan on ihan ookoo oikaista.

Yllä olevissa kuvissa esiintyviä kahvinmakuisia jääpaloja olen miettinyt tekeväni jo jonkin aikaa ja lopullisen inspiraation sain viime viikonlopun vietnamilaisilla illallisilla, joissa jälkiruoan kanssa tarjottiin kylmää kahvia, joka oli jääpaloina maidossa. Mahtava idea ja niin raikas kesäjuoma.

Keittelin Pauligin pressopannulla kupillisen vahvaa Brazil-kahvia kahvijääpaloja varten ja siitä sai tehtyä juuri sopivasti yhden jääpalamuotillisen, eli 14 palaa, kahvijääpaloja. Annoin jääpalojen tekeytyä pakastimessa jokusen tunnin ja sujautin ne sitten jääkaappikylmään maitoon. Voit lisätä halutessasi jotain makeutusta juomaan, esim. hunajaa mutta itse pidin simppeleistä mauista sellaisenaan.

Kahvijuoma (7 of 9).jpg

Kahvijuoma (9 of 9).jpg

KUVA 2.jpg

Koska jäätelö kuuluu omassa mielessäni vahvasti kesään ja olenkin jo julistanut jäätelökesän alkaneeksi jokunen viikko sitten, oli luonnollinen valinta tehdä toinen juoma jäätelön kanssa.

 

Pyöräytin Emman kirjasta tututlla, helpolla perusreseptillä kahvijäätelöä, lisäsin perusjäätelömassaan desin verran jäähdytettyä Brazilin vaaleapaahtoista kahvia ja annoin jäätelön olla pakastimessa yön yli. Kaikessa yksinkertaisuudessaan todella herkullinen jäätelö ihan sellaisenaan!

 

Ilmeisesti tämä jäätelö-kahvikombo on italiassa suosittu jälkiruoka, sitä en tiennytkään etukäteen. Mutta mikäs sen italialaisempi yhdistelmä kuin jäätelö ja kahvi?

Annoksen virallinen nimi Italiassa on Affogato. Olisipa muuten ihanaa lähteä nautiskelemaan tätä kahviherkkua Italiaan...