Kukkuu! Tervetuloa blogiini!

Ilolla ja ylpeydellä saan vihdoin painaa "julkaise"-nappia tämän postauksen kohdalla. Tätä hetkeä olen odottanut jo pitkään. On upeaa olla osana Maku.fi:n uudistusta ja bloggaajajoukkoa joka kirjoittelee tästä lähtien täällä.

Niille, jotka eivät ole blogiani aiemmin lukeneet, olen Anne, hipun verran päälle 30-vuotta ja olen kirjoitellut 52 Weeks of Deliciousness-blogiani jo yli kahden vuoden ajan. 

1907630_570045786445803_7986237086854017875_n.jpg

Nyt varmaan joku siellä miettii että minkälainen tyyppi täällä ruudun toisella puolella sitten on? no, voin kertoa että en osannut tehdä ruokaa ennen kuin lähdin asumaan Saksaan vuonna 2007, siihen asti joku muu oli aina huolehtinut etten kuole nälkään. Ystäväpiirini on saanut monet naurut mielenkiintoisista projekteistani keittiössä aikana jolloin en osannut edes jauhelihakastiketta tehdä tai keittää riisiä. Sain kipinän ruoanlaittoon (olen kyllä aina tykännyt syödä!) ja ryhdyin kokkaamaan. En edelleenkään ole jauhopeukalo, mutta selviydyn kyllä leipomisestakin. Siitä kipinästä syntyi muutama vuosi myöhemmin myös tämä blogi.

IMG_5358.JPG

 Rakastan pyöriä ruokakaupoissa hipelöimässä heviosaston tarjoomuksia, etsimässä uusia tuotteita, sukellan aina kun näen uuden etnisen ruokakaupan sen syövereihin tutkimaan mitä uutta tuotetta voisin seuraavaksi testata.

Käyn mielelläni ulkona syömässä ja testaamassa uusia ravintoloita. Isäni kanssa yritämme aina etsiä uuden lounaspaikan lounastreffejämme varten. Matkustan niin usein kun pystyn, tänä vuonna olen jo ehtinyt käymään vapaa-ajan matkoilla Turkissa, Kreikassa, Ahvenanmaalla, Saksassa sukuloimassa ja Dublinissa kyläilemässä ystävien luona. Loppuvuodelle on varattuna jo muutama reissu uusiin ja vanhoihin kohteisiin. 

IMG_9680-001.JPG

Meillä on aina sitruunoita ja juustoa jääkaapissa, ihan aina. Lisäksi keittiön tasolta löytyy rakas, punainen Kitchen Aid ja aina useampi pullo oliiviöljyä. Salmiakkia söisin myös mielelläni (ja aika usein syönkin) joka päivä.

Bloggaamisen taustoista voin kertoa sen verran perustin ensimmäisen blogini Lilyyn, jossa viihdyinkin yli vuoden ja sieltä saamastani innostuksesta tuli blogista minulle rakas harrastus. Siirryin keväällä 2013 Lilystä omalle sivulle bloggaamaan, jossa olen tarinoinut tähän saakka. Nyt, syksyllä 2014, oli jälleen uusien tuulien aika ja jatkossa kirjoituksiani pääsee lukemaan täältä Maku.fi:stä. Toivottavasti uudet ja vanhat lukijat löytävät tänne uuteen osoitteeseen mutkattomasti. 

2013-12-27 10.18.35.jpg

Olen myös superaktiivinen sosiaalisen median käyttäjä, joten voit seurailla (lähes) päivittäisiä ruokakuviani Instagramissa (52weeksofdeliciousness), blogini on myös Facebookissa, Twitterissä (52weeks_annemi) ja Pinterestissä (Annemi83). 

IMG_5491.JPG

Olen kerännyt tänne uuden blogin puolelle kymmenen postausta vanhasta blogista. Postaukset ovat olleet lukijoiden suosikkeja jo vanhan blogin puolella ja halusin myös antaa uusille lukijoille mahdollisimman kattavan kuvan siitä mitä blogistani löytyy. Täällä tullaan jatkossakin näkemään matkatarinoita ja ruokajuttuja reissuilta, reseptejä, uusia tuotekokeiluja, juttuja ruokatapahtumista, ravintola-arvosteluita.. kaikkea mitä ruokaan liittyy!

IMG_6039.JPG

Otan myös mielelläni vastaan postausideoita, niitä voi kirjoitella kommenttiboksiin ja toteutan toiveitanne parhaani mukaan. Toivottavasti innostutte myös kommentoimaan postauksiani, on aina hurjan mukavaa päästä vaihtamaan ajatuksia lukijoiden kanssa. 

Sellainen tyyppi täällä, kuka siellä?

ps. Pahoittelen jos blogi näyttää alkuun hassulta tai siinä tuntuu olevan bugeja, uudelle alustalle siirtyminen on aina haastavaa, mutta hieno Maku-tiimi työstää asiaa jatkuvasti. Kaikki palaute on myös tervetullutta!