Jamie Oliver on kyllä niin inspiroiva tyyppi! olen testannut monet Jamien reseptit vuosien varrella, selaillut Jamiesn 15 ja 30 Minutes Meals-kirjoja toimistolla, ladannut iPadille applikaation, jossa on Jamien reseptejä ja katsonut monet kerrat vuosien varrella hänen ohjelmiaan. Yksi lemppariohjelmani on vuosia sitten telkkarista tullut ohjelma, jossa hän kokkasi "kotonaan" muutamalle vieraalle, niissä oli aina jotain niin inspiroitaa. Suit sait syntyivät ihanat herkut Jamien keittiössä. 

Yksi vanhan blogini suosituimmista postauksista oli viime uutenavuotena tehty pikainen Jamien tonnikalapasta. Olimme rättipuhkipoikki kun saavuimme pitkältä lennolta New Yorkista ,  emmekä jaksaneet tehdä mitään erityistä uudenvuodenaaton ateriaa, saati lähteä mihinkään juhlistamaan uutta vuotta. Muistan torkkuneeni sohvalla kotona ja vilkaisseeni ilotulituksia olohuoneen ikkunasta. Muutamaa minuuttia yli puolenyön hiivimme nukkumaan univelkoja ja jetlagia pois. 

Mutta palataanpa elämässä kymmenen kuukautta eteenpäin. Eräänä perjantaina tein jälleen aivan ihanan ja helpon ruoan Jamien reseptillä. Pitkästä aikaa käytin ruoanlaitossa linssejä. Niitä on kyllä kaapissa lähes aina mutta käyttöä linsseille tulee harmillisen harvoin. Ehkä tämän reseptin myötä saamme linssit lisättyä ruokavalioon helpommin. 

IMG_6867.JPG

Oranssia, piristävää, mausteista currya ja pehmeitä, maukkaita koftapyöryköitä. Basmatiriisiä pavuilla ja herneillä. Ah! tämä oli erinomainen lopetus työviikolle. 

Resepti pienillä tuunauksilla löytyy postauksen alta, kertokaa mitä tykkäsitte, jos päädytte tätä tekemään! on aina ihanaa kuulla palautetta resepteistä ja innostavatko ne teitä samallalailla kuin minua.