Oi kevät! oi aurinko! oi kevään sesonkiruoat!

Kun ensimmäiset varhaiskaalit tupsahtivat (parsojen kanssa) kaupan hyllyille, tanssin pienen ilotanssin. Kaalifanina tämä on aina hienon vuodenajan alku. Kevät ja kaali sopivat niin hyvin yhteen. 

Varhaiskaalisalaatteja olen tehnyt joka vuosi ja moneen otteeseen, kaali syrjäyttää usein lehtisalaatin kevätkaudella ja siitä on ihanaa kehitellä erilaisia ruokia. 

Kevät on ehdottomasti suosikkivuodenaikani. Se tuoksuu lupaukselle aurinkoisista päivistä ja laiskoista kesäilloista. Se lupaa hyvää ruokaa ja ulkoilmassa syötyjä aterioita, tuoreita sekä maukkaita raaka-aineita, hymyjä ja iloisia ihmisiä. Se on myös täynnä toiveita ja haaveita.

Yksi parhaista hetkistä keväällä on kun kaivaa kevyemmät vaatekerrastot varastosta ja kokeilee ensimmäisen kerran avokkaita pitkän talven jälkeen ja huomaa tarkenevansa. Kirkkaisiin muistoihin jää myös ensimmäinen piipahdus terassilla töiden jälkeen auringon paahtaessa ja voimaannuttaessa, pieni päivetys vitivalkoisella talvi-iholla ja kevyempi askel elämässä, sitä on kevät. 

Ennen kaikkea, kevät on ruokabloggaajan parasta aikaa. Voi kuvata ruokia ulkona takapihalla tai antaa luonnonvalon tulvia ikkunoista sisälle. Räps räps, inspiraatiota kuvaamiseen ja kokkaamiseen on taas hurjan paljon. 

Varhaiskaalisalaatti.jpg

Valkosipuli on myös erittäin kovassa käytössä meidän keittiössämme. Siispä päätin flunssaviikolla, että annan räkätaudille huutia valkosipulisella varhaiskaalisalaatilla

Taisi pöpö pelästyä, kun seuraavana päivänä olo oli jo parempi...

Mikä on teille kevään merkki? onko se jokin raaka-aine, joka ilmestyy kauppoihin, katupöly vai se hetki kun saa upottaa sormet idätysastioiden multiin?