Kesäkurpitsa, tai tuttavallisesti K. Kurp kuten meidän kasvimaalla lapussa lukee, on nyt kovasti sesongissa. Meidän oman kesäkurpitsan kasvupyrähdys harmillisesti laantui, se kukki ja alkoi kasvattaa hedelmää, mutta jokainen hedelmä tyssäsi alkuunsa ja mätäni. Täällä olen vieläkin hieman sormi suussa että mitä kävi. No, ensi vuonna uusi yritys. 

Kesäkurpitsasta on silti kiva kokkailla, vaikka sitä ei omasta maasta tänä vuonna saatukaan. Olenkohan kertonut, että toissavuonna saimme niin ison sadon että en suostunut viime vuonna kasvattamaan koko vihannesta, koska sain siitä yliannostuksen. Tungin kurpitsoja kaikille kyläilijöille mukaan ja silti sitä oli niin paljon, että ideat loppuivat kesken. 

Tänä vuonna kesäkurpitsat tulevat kaupan hyllyltä, mutta ei se haittaa. Hyviä ovat silti!

Kesäkurpitsasta on tullut vuosien varrella tehtyä kaikenmoista, mm. kesäkurpitsapastaa hienolla keittiövimpaimellani. Tällä kertaa tein kesäkurpitsaa aasialaisella twistillä, suosittelen testaamaan jos tykkää mausteisista ruoista ja kaipaa kesäkurpitsasesonkiin potkua. 

Aasialaiset kesäkurpitsat.jpg

En yksinkertaisesti saa tarpeekseni soijapohjaisista kastikkeista ja ne sopivat kesäkurpitsan kanssa myös hyvin yhteen. Seesamiöljyn pähkinäinen maku kruunaa komeuden. 

Tähänkin inspiraatio löytyi Pinterestin maailmasta, se on todella pohjaton herkkureseptien aarreaitta.