Olen keitellyt viime vuosina kaikenlaisia pataruokia, mutta uskalsin kehaista tätä viime viikonloppuna tekemään pataa elämäni parhaaksi pataruoaksi. Ei viime vuonna ihastuttanut Moskovan pata tai lämmittävä chili kauaksi ykköspaikasta jää, mutta tässä oli jotain aivan erityistä. 

En voi ottaa kaikkea kunniaa ruoasta, koska se on muunneltu versio Henri Alénin mausteisesta linssipadasta, jonka resepti löytyy Vuoden keittokirjasta

makkara-linssipata ja vuoden keittokirja.jpg

makkara-linssipata ja vuoden keittokirja-2.jpg

Kuten viime sunnuntaina postauksessa mainitsin, olen inspiroitunut valtavasti eri keittokirjoista ja korvamerkityt reseptit ovat päässeet vihdoin testiin. The Sandro-kirjastakin ryhdyin tekemään sahramileipää, mutta syy siihen että taikina ei kohonnut taisi olla se, että kuivahiiva oli mennyt vanhaksi kolme vuotta sitten.. uusi yritys tuoreemmalla hiivalla. 

Onneksi on ollut onnistumisiakin!

makkara-linssipata ja vuoden keittokirja-3.jpg

makkara-linssipata ja vuoden keittokirja-4.jpg

Tämä upea, mausteinen, syksyn väreissä hehkuva pata vei kieleni mennessään (ja ilmeisesti flunssankin!). Lusikallinen smetanaa kruunaa komeuden. Resepti on alunperin Henri Alénin kirjasta, mutta tein pieniä muutoksia matkan varrella omien kaappien sisällön mukaisesti. 

Tehkää tätä ja pian, se on ihanaa. Vinkkaan myös että Vuoden keittokirja on loistava joululahjaidea!

 

*

Kirja saatu kustantajalta