Erään viikonlopun jälkeen, kun olimme mässäilleet apukokin kanssa pari kertaa hampurilaisilla ja muilla liharuoilla, tuli minulle maanantaina olo että nyt on pidettävä kasvisruokaviikko. Lihaa ei tehnyt mieli yhtään ja tuntui että tekisi hyvää aivonystyröille tehdä välillä kasvisruokaa, niissä kun joudun itse käyttämään vähän enemmän luovuutta. 

Apukokki ei ole suuri papujen ystävä, mutta olen jokusen kerran jemmannut ruokaan onnistuneesti papuja ja näin aioin tehdä jälleen (anteeksi apukokki!). Jemmaustekniikalla sain apukokin myös syömään kaalia! kyseinen keino siis toimii ja minulla on edelleen mm. punajuuret työn alla. Niiden jemmaaminen on tosin hieman haastavaa kun ne ovat niin värikkäitä.

Ruokana oli siis quesadilloja! se on yksi arkiherkuistamme, koska ne on nopea tehdä ja täytteitä voi varioida kaapin sisällön mukaan. Lihatäytteen sijaan, jolla usein syömme quesadillat, tein tällä kertaa mausteisen paputahnan ja apukokki söi quesadillat hyvällä ruokahalulla pavuista huolimatta. Paputahna oli siis todellinen menestys! Kevyttähän tämä ei ollut kasvistäytteelläkään, quesadillaan kun kuuluu laittaa paljon juustoa. Vai mitä?

IMG_7127.JPG

Mmmm! kuka voisi vastustaa tätä?