Olen tänä vuonna ehtinyt kerrankin valmistautumaan pääsiäisen tuloon etukäteen ja testaamaan muutamia kivoja reseptejä, jotka sopivat erinomaisesti pääsiäiseen. Jaan tällä viikolla tämän pääruoan ja erään jälkiruoan täällä blogissa. Jos ehdin, niin kirjoittelen myös alkupalasta. Minulla on vahvasti mielessä lehtikaali kun pohdin pääsiäisen alkupaloja, joten voipi olla että uusi lemppariraaka-aineeni on pääsiäisenäkin pöydässä.

Mitkä ovat teidän pääsiäissuosikkeja? 

Syön itse mielelläni lammasta tai karitsaa pääsiäisenä, mutta en ole kovin kummoisia ruokia osannut niistä ennen valmistaa. Tänä vuonna keittiössä kaikki osui kivasti kohdalleen ja alla reseptikokeilun tulos, johon olin tyytyväinen. On myös äärimmäisen tyydyttävää, kun kerrankin olen postaamassa reseptivinkkejä juhlapyhää varten ennen juhlapyhää. Yleensä juhlapyhät yllättävät minut täysin. Valmistautumista auttoi paketti erilaisia pääsiäiseen sopivia lihoja, jotka sain Familialta. 

karitsarulla.jpg

Olen pitkäänhaudutettujen ruokien ystävä ja yksi lempiruoistani on pulled pork, jota olen tehnyt monta kertaa viime vuosina. Olen kokeillut myös nyhtökanaa ja nyt hauduttelin pitkään karitsan paahtorullaa. Paljon yrttejä ja pitkä kypsyttelyaika uunissa miedossa lämmössä olivat tällä(kin) kertaa avain onneen. 

Karitsan lisukkeeksi tein kauniin vihreää salsa verdeä joka pursuaa yrttejä sekä paahdoin kokonaisia perunoita uunissa. Väriä lautaselle salsa verden kanssa toivat marinoidut punasipulit. Ihanan tymäkkää!

karistarulla ja salsa verde.jpg

ps. käykää muuten kurkkaamassa pääsiäisaiheinen haastatteluni CupoNationin blogista. Jutussa esiintyneet reseptit löydät vanhasta blogistani: 

- srirachamunat

- kylmä avokadokeitto ja

- uunijäätelö

Myöhemmin tällä viikolla luvassa ihanan sitruunainen pääsiäisjälkiruoka, voitte sitä odotellessa jo fiilistellä tällä kuvalla. 

Karitsan paahtorulla saatu Pan Nordic Oy:ltä.