Juhannus lähestyy kovalla vauhdilla, miten joka vuosi tuntuukin siltä että joulu ja juhannus tulevat niin vauhdilla. 

Ajattelin jakaa teille muutamia vinkkejä, mitä juhannuksen aikana voisi herkutella. Itse olen Espoossa saaressa telttailemassa, joten mitään monen ruokalajin menua emme tänä vuonna tee, mutta aion tuunata saariystävällisen version alla olevista flatbreadeistä.

ruohosipuli-pitaleipa_1_of_1_0.jpg

Varhaiskaali sopii juhannuskesteille myös kuin nenä päähän, tämä kipakka varhaiskaalisalaatti maistuu hyvin grilliruokien lisukkeena. 

varhaiskaalisalaatti.jpg

Esim. naudanlihavartaat olisivat hyvä kaveri varhaiskaalisalaatille sekä chiliset pavut

kesainen_kattaus.jpg

Murskatut perunat, uusista potuista, sekä avokadodippi kruunaisivat lisukevaihtoehdot. Uudet potut voisi maustaa myös pelkällä voilla.. mm!

Ihastuin aiemmin tänä vuonna täytettyihin purjoihin, ne saisivat varmasti ihanan maun grillattuina!

Vinkkaan tietenkin kesän suosikkisalaatistani, grillatusta fetasalaatista, niiiiin hyvää. 

grillattu_fetasalaatti_1_of_3.jpg

Juhannusaamuna maistuisivat nämä toukokuun kisakatsomoon tehdyt tonnikalaleivät. Lohi on klassinen juhannusruoka, siitä voi tehdä leivälle tai muuten vaan helpon ja nopean savulohitahnan

img_7060.jpg

tonnikalaleipa_1_of_1.jpg

Minipizzat ovat hauska, vähän erilainen, juhannusruoka joita voi tuunailla maun mukaan. Kaikki voivat tehdä omanlaiset pizzat ja maistella montaa eri makua. Jos juhannuksena on tosi iso nälkä, tämä nachot & soosi- annos vie nälän varmasti moneksi tunniksi. Kakkoseksi ei jää nämä itsetehdyt lihiksetkään, jotka ovat hyvin perinteinen suomalainen herkku. Kevyemmäksi lounaaksi vinkkaan ihanasta kaalisalaatista ja rapeista kanapaloista. Ja hei, kyllähän lehtikaalisalaattikin maistuu juhannuksena!

Jälkiruoaksi ei mielestäni tarvi sen kummempaa kuin hyvää jäätelöä. Sitruuna-basilikajäätelö on kesän mauissa. 

sitruuna-basilikajaatelo_1_of_1.jpg

Keskikesän juhlassa on myös tärkeää nesteytys! makuvesi kirsikasta ja mintusta tai klassikko, raparperimehu, kruunaavat aterian. 

kirsikka_minttuvesi_jaapalat_final-2.jpg

Ihanaa, lämmintä ja rentouttavaa juhannusta kaikille!