Ihanaa sunnuntaita kaikille! toivottavasti joulu oli rentouttava ja herkullinen. Täällä ruudun takana on kyllä syöty, nyt alkaa perinteinen jouluruoka riittämään ja haikailen jo toisten makujen äärelle. 

Meillä oli kuitenkin tänä aamuna vielä joululimppua jäljellä ja ilahdutin apukokkia tekemällä meille limpunjämistä köyhiä ritareita. Ettei paluu normaalielämään olisi liian raskas, tiedätte varmaan mitä tarkoitan. 

köyhät ritarit.jpg

Köyhien ritarien vastapainoksi kävimme aurinkoisessa talvisäässä (vihdoin, talvi!) kävelyllä ja saunoimme. Upea sää ollut koko joulun, joulupäivän sadetta lukuunottamatta. 

On köyhissä ritareissa terveellisiäkin ainesosia! sujautin kuohukerman sekaan rahkaa ja marjathan ovat superterveellisiä! näin sitä voi vähän huijata itseään, heh. 

Kaikessa yksinkertaisuudessaan homma menee näin: ota pala joululimppua. Riko kananmuna kulhoon ja dippaa limppu kananmunaan. Nosta limpunpala pannulle joka on lämmitetty keskilämmölle ja siellä on voinokare. Mausta limpunpala vaniljasokerilla ja kardemummalla. Paahda pannulla kunnes limppu saa kauniin värin. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää halutessasi kermaan rahkaa. Mausta vaniljasokerilla. 

Sulata marjat. 

Tarjoile limppuritarit kermavaahto-rahkasekoituksella ja marjoilla.