Kaupallinen yhteistyö: Rajamäen

Ensimmäinen jouluaiheinen postaus blogissa! 16.11.2015 on legendaarinen päivä, jo ihan siksi että tänään kirjoitan jouluherkuista ja toisekseen uskon että en ole koskaan vielä ollut näin ajoissa jouluruokapostauksien kanssa. Tarkemmin ajateltuna, ne on varmaan ennen kirjoitettu viikkoa ennen aattoa. 

Pääsin mukaan Rajamäen kampanjaan, jossa tarkoituksena oli fiilistellä jouluisilla tai jouluun/ pikkujouluihin sopivilla herkuilla. Pääsin myös ensimmäistä kertaa ikinä tekemään shrubin! ai minkä? shrub on makusiirappi, jolla saa kivaa puhtia juomiin ihan minä vuodenaikana tahansa. Erittäin helppoa ja kiva idea, aion tehdä shrubeja jatkossakin. 

Appelsiini-kaneli-inkiväärishrub.jpg

Appelsiini-kaneli-inkiväärishrub-2.jpg

Appelsiini-kaneli-inkiväärishrub-3.jpg

Minun jouluiseen shrubiini tuli appeliini-kaneli-inkiväärisiirappia. Juoman tekovaiheet ovat erittäin helpot: kattilaan vettä ja sokeria, anna sokerin liueta veteen. Lisää haluamasi mausteet (hedelmiä, marjoja, mausteita) ja keitä n. 10 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä. Lisää etikka ja sekoita. Tarjoile esim. kuivalla kuohuviinillä tai vissyllä höystettynä. 4cl shrubia lasin pohjalle ja mikserit päälle. Tadaa!

Tämä appelsiini-kaneli-inkiväärishrub on makumaailmaltaan selkeästi joulussa, ensimmäistä hörppyä ottaessani tuli heti mieleen joulun aika, ruoat ja juomat. Shrubissa käytin Rajamäen omenaviinietikkaa etikkana, myös valkoviinietikka käy. 

Jotta jotain saisi syödäkseenkin, tein shrubille kaveriksi paahdettuja viikunoita vuohenjuustolla, pistaasimurulla ja tuplabalsamicolla. Juu, balsamico-fani pääsi vauhtiin!

paahdetut viikunat ja Rajamäen balsamico.jpg

paahdetut viikunat ja Rajamäen balsamico-2.jpg

Tämäkin ihana herkku syntyy 15 minuutissa ruokapöytään, eli käy myös joulunajan yllätysvieraille. Viikunat halkaistaan, niiden päälle laitetaan pehmeää vuohenjuustoa, lisäksi Rajamäen basilika-balsamikastiketta . Sitten viikunat uuniin n 10 minuutiksi. Kun viikunat tulevat uunista siirrä ne tarjoiluastiaan, lorauta päälle Rajamäen vaaleaa balsamikastiketta ja pistaasimuruja. Mmmm!

Paahdetut viikunat kahdella balsamikastikkeella ja vuohenjuustolla.jpg

Paahdetut viikunat kahdella balsamikastikkeella ja vuohenjuustolla-3.jpg