Mikä onkaan jogurtin paras ystävä? no, minun mielestäni erilaiset siemenet, pähkinät, hiutaleet, hunaja ja marjat. Taisinpa juuri kuvailla myslin. Olen jo pitkään suunnitellut oman myslin tekemistä, syönhän kaikkea mysliin kuuluvaa lähes päivittäin aamiaiseksi mutta erikseen. Lisäksi kulhossa on lähes joka aamu marjoja, mustikoita, mustaherukoita tai puolukoita. Kesällä mansikoita. 

mysli.jpg

Ihastelin jo joulukuussa Pipsan itsetehtyä muromysliä (siihen tulee sitruunamehua!) ja maistellut Kööpenhaminassa asuvan A:n itsetehtyä mysliä pariinkin otteeseen. Mikäköhän minua niin pidätteli tekemään mysliä itse? en tiedä, mutta kun vihdoin sain aikaiseksi ryhtyä tuumasta toimeen, en kyllä enää valmista mysliä osta. Itsetehty on parempaa ja siinä on ehdottomasti parasta se, että voit laittaa siihen ihan mitä itse haluat. 

Vein uunituoretta mysliä myös tulaisiksi kyläpaikkaan ja sain vastaanottajalta niin mieltälämmittävän viestin myslistä että tätä on kyllä tehtävä uudelleen, myös N:lle joka mysliin niin kovin hullaantui. 

Nyt, kun pääsiäisen pyhät ovat aivan kulman takana, kurkkaappa kuivakaappiin tai käy kaupasta hamstraamassa omat suosikkiaineksesi ja yhdistä ne myslissä. Myslin tekoon ei varsinaisesti mene kauaa, suurimman osan ajasta se pötköttää uunissa tai jäähtyy paahtamisen jälkeen. Mikä olisikaan ihanampaa kuin aamulla nuuhkutella myslin tuoksua ja syödä itsetehtyä mysliä rauhallisena pyhäaamuna. 

Niitä rauhallisia pyhäaamuja odotellen..