Jäikö vapusta yli ruokaa? löytyykö jääkaapista vähän sitä sun tätä etkä tiedä miten yhdistäisit ruoat yhdeksi ateriaksi?

Meillä oli juuri tuo tilanne eilen, kun kaivelin jääkaappia. Se pullisteli kaikenlaisista ruoista, joita oli jäänyt mm. vappubrunssilta tai vappupäivän yllätysjuhlista. Ulkoaitojen maalausurakan jälkeen halusin syödä jotain nopeaa, mutta täyttävää jotta jaksaisin illalla vielä joogata ja päätin kaivaa kaapista kaiken keittoon sopivan ja tehdä aasialaishenkisen, tujusti limenmakuisen, nuudelikeiton. Minulla oli pyörinyt limenmakuinen keitto päässä siitä saakka kun eräs ystävä kertoi tekemästään keitosta vappujuhlissa. 

Keitolla olikin kaksi tarkoitusta. Helpottaa inkiväärin ja valkosipulin avulla apukokin kurkkukipua ja auttaa jääkaapin tyhjennyksessä. Soppa onnistui molemmissa tehtävissään. 

Vappu (3 of 3).jpg

Upotin keittoon aiemmin viikonloppuna tehnyt puller pork-lihat sekä sekalaisia kasviksia, kuten varsiselleriä jota dippailimme lauantaina kanansiipien kaverina. Varsiselleri jakaa mielipiteitä (keskustelin aiheesta mm. toimistolla viime viikolla) mutta tässä keitossa se maistuu mielestäni erityisen lempeältä. Suosittelen kokeilemaan vaikka et sellerin ystäväksi tunnustautuisikaan. 

Keiton yllätysraaka-aine on ananas. Tuore, kirpeän ja makean makuinen ananas. Huomasin Tiskivuoren emäntä-blogissa vietnamilaisen kalasopan reseptin ja siihen tuli ananasta. En tosiaan itse keitellyt kalasoppaa, vaan possusoppaa mutta päätin kokeilla sopisiko raikkaaseen limeliemeen ja chiliöljyllä maustetun possun kylkeen tuore ananas ja kyllä, se sopi keittoon kuin voisilmä pullaan. 

Voit pulled porkin sijaan käyttää keitossa esim. kanaa tai vaikka kalaa. Myös lisukkeiden kanssa saa soveltaa, itse olisin lisännyt soppaan vielä ituja jos niitä olisi ollut. Suosittelen käyttämään reilusti yrttejä ja kevätsipulia, niistä saa ihanat maut soppaan. 

Ihanaa alkanutta viikkoa!