Taas on yksi etappi koettu maailmanympärimatkallamme. 4 tähden illalliset veivät meidät eilen Havaijille, matkanjohtajinaan minä ja insinööriystävä. 

4 tähden illalliset_hawaii-2.jpg

Ilta oli onnistunut, mutta en toki muuta odottanutkaan kun illallisvieraat ovat niin huikeita ja insinöörinystävän kanssa on aina mukavaa puuhailla ruoan parissa. 

Vietimme iltaa beach party-meiningeissä ja osallistujien sekä isäntäväen asut olivat asianmukaiset lokakuun hyytävästä säästä huolimatta. Tarjolla oli paljon ruokaa ja paljon juomaa. Vieraat saivat saapuessaan leit ja ämpärit, joissa oli gin tonic-ainekset. Ohjelmaakin oli kaikenlaista, kasvomaalausta, juomakilpailua, tietovisaa, Possesta tuttu ilmapallonhajoituskilpailu, hula hula-vanteen pyöritystä.. naurua ja meininkiä riitti. 

4 tähden illalliset_hawaii-3.jpg

Alkupalabuffet sisälsi havaijilaisia slidereitä jotka olivat sämpylöitä täytettynä juustolla ja kinkulla. Juusto ja kinkku sulatettiin sämpylöiden väliin juuri ennen tarjoilua ja kastikkeena sämpylöissä oli dijon sinappia ja Worchestershire-kastiketta. 

Sämpylöiden lisäksi tarjolla oli Peggyn keittiöstä bongattu lomi lomi-lohisalaatti ja rantaviivan rapusalaattia, joka oli ns. rapuchevice. 

4 tähden illalliset_hawaii-5.jpg

Koristelimme juhlatilaa Blogiringin leidien ihanilla rekvisiitoilla (kiitos lainasta!). 

4 tähden illalliset_hawaii.jpg

Pääruoaksi oli Familialta saatuja ribsejä sekä pulleita maissikananrintoja. Ruokaa oli riittävästi, kuten kuvasta näkyy. Insinööriystävä käytti ribseihin Maku.fi:stä löytynyttä marinadia ja kananrinnat Tide and Thyme-blogin reseptillä. Ribsien ja kanojen lisukkeena tarjoiltiin paksua kookosriisiä.

4 tähden illalliset_hawaii-6.jpg

Jälkiruoaksi oli herkullista kookoskermaa, paahdettuja sokeroituja ananaksia ja eksoottisia hedelmiä. Kookoskermakulhon resepti löytyy alta. 

4 tähden illalliset_hawaii-8.jpg

4 tähden illalliset_hawaii-7.jpg

Ihana ilta jälleen, näitä juhlia on aina niin kiva järjestää ja jälkeenpäin olo on hieman väsynyt mutta onnellinen. Kiitos osallistujille ja isoin kiitos mahtavalle illalliskaverille, insinööriystävälleni. 

Aloha!

Seuraavaksi matka jatkuu Tsekkeihin marraskuun puolivälissä, joka tietää tämänkertaiset maailmanympärimatkan loppua. Ensi vuonna sitten uudet seikkailut!

Ribsit ja kananrinnat saatu Familialta